Снощи на изложението в Лондон се състоя световната премиера на изцяло новата студийна разрабока OSM (Open Study Model) на Honda, предаде Автопрес 2001.

Основната идея при разработката на двуместния роудстър е била постигането на минимално замърсяване на околната среда, идея която идеално се вписва с останалите хибридни модели на щанда на марката- спортният хибрид CR-Z и водородната FCX Clarity.

"Опитваме се да покажем, че подобен тип автомобили с ниски вредни емисии могат да бъдат привлекателни", казва Андреас Сител, ръководител на проекта OSM.

"Няма причина за това, един автомобил с екологичен акцент да не изглежда добре- да бъде спортен и да носи радост от управлението", допълва Сител.

Honda OSM (Open Study Model) е дело на развойния център на марката в Офенбах, Германия, и е поредното доказателство за креативността на европейските й екипи. Предишни впечатляващи разработки на подразделението бяха представени на салона в Женева (Honda Small Hybrid Sports Concept) и Франкфурт (Accord Tourer Concept) през миналата година.

Тагове: