Huawei стартира своята кампания „Истински истории” (True Stories), която показва как съвместните усилия за постигане на технологичен прогрес могат да направят света много по-добро място за живеене. True Stories разказва за няколко от скорошните проекти на Huawei, чрез които компанията е направила света малко по-добър с помощта на технологичните иновации.


Началото на кампанията ще бъде поставено от емоционален филм, който показва 6 проекта на Huawei, реализирани по целия свят, както и с друга история, която окуражава хората да приветстват технологичните иновации и чрез тях да подобрят качеството на живот в глобален мащаб. Социалните проекти на Huawei разкриват как компанията използва технологиите, за да направят света по-добро място – от борбата с детската слепота до вдъхновяването на глухите деца да четат.
Някои от проектите, за които Huawei ще разкаже в хода на кампанията, са:

StorySign – в помощ на глухи деца да се научат да четат

Storysign e първата в света платформа за обучение на глухи деца, създадена от учените на Huawei през 2018 година в партньорство с Европейския съюз на глухите, Британската асоциация на глухонемите, Penguin Books и Aardman Animations. StorySign е безплатно мобилно приложение, което цели да помогне на 32 млн. глухонеми деца по света да се научат да четат с помощта на изкуствен интелект и добавена реалност, като анализира текста на предварително подбрани книги и го адаптира на езика на глухонемите.Помагане на незрящите да почувстват емоциите

В специално партньорство с Полската асоциация на незрящите Huawei създаде приложението Facing Emotions, което помага на хората със зрителни увреждания да „виждат“ емоциите на околните чрез специални звукови сигнали. Използвайки мощната AI система на Huawei Mate 20 Pro, приложението анализира лицето на събеседника, след което обработва информацията в реално време и възпроизвежда засечената емоция под формата на специален звуков сигнал. След официалната си премиера приложението е изтеглено над 1000 пъти в 22 страни.


Ruralstar - предоставяне на по-добро образование на децата от отдалечени земеделски райони

След като през 2015 г. ООН си постави за цел да направи значими подобрения в 17 обществени сфери до 2030 година, което е в пълен унисон с вярата на Huawei, че една от най-важните стъпки към по-добро, по-щастливо и устойчиво бъдеще е осигуряването на по-качествено образование за всеки на нашата планета. Проектът RuralStar е разработен в услуга на 10 млн. нигерийски деца на възраст между 5 и 14 години, които нямат достъп до училище. RuralStar е технология, която осигурява мобилна свързаност чрез нискоенергийни клетки и опростена сигнална кутия, която се захранва от слънчеви панели. Така се осигурява клетъчна свързаност на отдалечени училища и общества.


Track AI, или как да диагностицираме ранни признаци на зрителни увреждания при деца

Huawei използва изкуствен интелект, за да подобри живота на 19 млн. деца по целия свят, които по данни на Световната здравна организация страдат от зрителни увреждания. Голяма част от тези деца остават недиагностицирани за дълго време, което носи след себе си тежки последици за тяхното зрение и развитие като цяло.
Чрез съвместната си работа с DIVE Medical екипът на Huawei създаде Track AI – иновативен софтуер, лесен за употреба, който анализира зрението на деца, като по този начин засича възможността за възникване на зрителни увреждания. До момента Track AI е помогнал на около 19 млн. деца по целия свят.

 

Вижте още: Huawei Mate 30 и 30 Pro поставят рекорди три часa след премиерата си