В интервю пред Digital Trends директорът на Huawei - Ричард Иу - потвърди, че китайският мастодонт разработва гъвкав смартфон с поддръжка на 5G мрежи. Иу и преди е бил откровен за плановете на Huawei да пусне гъвкав смартфон, но досега не е споменавал 5G поддръжка.

Устройството ще се появи на пазара през 2019 г., по всяка вероятност през третото тримесечие на годината. За да го реализира, производителят ще използва собствено разработения 5G модем Balong 5G01, който обяви през февруари тази година. Освен него Huawei показа и 5G устройство, способно да осигурява безжичен 5G интернет у дома.

Проучване, поръчано от Intel, показва, че през следващите десет години (2019-2028 г.) медийните и развлекателните компании ще се борят за по-голям дял в пазара на 5G дистрибуцията, която ще достигне 3 трилиона долара. Дейностите, свързани с развлечения и мултимедийно съдържание, ще дават почти половината от тези потенциални приходи - близо 1.3 трилиона долара.

"Критичната точка" ще бъде към 2025 г., когато 57 процента от глобалните приходи от безжично медийно съдържание ще минават през 5G мрежи и устройства. Амбицията на Huawei да хване гребена на вълната от самото начало е съвсем явна.

Тагове: