Hyndai Motor Company, най-големият автомобилен производител в Южна Корея, и Prada, една от водещите марки в производството на луксозни стоки, ще обединят сили в направата на специална серия Genesis, която комбинира върхови технологии и дизайн с висококачествени материали, създавайки едно ново преживяване зад волана.

Единият от трите автомобила ще бъде показан на Seoul Motor Show 2009 и след това ще остане изложен в централата на Hyundai Seoul, докато останалите два ще бъдат предложени за търг в уникалната временна сграда Prada Transformer, в която ще се помещават произведения на изкуството, киното, културата и много модни събития в периода от март до юли 2009 г. Приходите от тези дейности ще бъдат използвани за благотворителност под съвместната инициатива на Hyundai Motor Company и Prada Transformer.

Изградихме си име на производител на качествени автомобили и сега сме фокусирани върху издигането на имиджа на марката, каза Джеймс Чой, президент на Отдела за международните продажби. Ние сме изключително поласкани, че Prada, една от най-добрите и новаторски марки за луксозни стоки, се съгласи да работи с нас и да вложи своя опит и креативност в нашите продукти.

Hyundai, който се насочи към луксозния автомобилен сегмент с новия си седан Genesis с V6 и V8 двигатели, отваря широко врати за бъдещи авангардни идеи от целия свят. Специалният проект ще постави основите на бъдещо сътрудничество между корейския гигант и други подбрани партньори, информира агенция Speed-Press.

Тагове: