Microsoft Corp. и Hyundai-Kia Automotive Group (HKAG) подписаха договор за съвместна разработка на ново поколение информационни системи.

Първият съвместен продукт - вградена информационна система от ново поколение, чрез която се осъществява гласов контрол между устройствата в автомобила, ще бъде представен първо на американския пазар през 2010 г. По-късно технологията ще бъде въведена и в моделите, предназначени за азиатския и европейския пазар с мултимедия и навигация. Модерната информационна система ще предложи на клиентите възможност за слушане на музика в различни дигитални формати.

Новото поколение информационни системи са сравними с мини PC-та. Дори след представянето на новия продукт към него могат да бъдат добавени нови софтуерни програми и мултимедийни технологии, които може директно да се даунлоудват чрез интернет. Усвояването на новия софтуерен продукт от HKAG ще увеличи присъствието на Microsoft на азиатския автомобилен пазар и ще подобри имиджа на автомобилната индустрия като цяло. Инженерните и маркетинговите звена на Microsoft Automotive Business Unit в Редмонд, Вашингтон, ще работят директно със специално създадения отдел в HKAG, Сеул. Системи, разработени на база съществуваща версия на Microsoft Auto, са позиционирани в моделите на Fiat Auto Group за Европа и Южна Америка, както и гамата на Ford Motor Co. дистрибутирана в Северна Америка.

В продължение на кооперативното сътрудничество между Microsoft и Hyundai-Kia двете компании подписаха и споразумение с Института по обновяване на информационните технологии (IITA) за основаване на автомобилен IT център с цел промотиране на иновациите и възможности за дилърство на корейския софтуер и прилежащи устройства, пише агенция Speed-Press.

Тагове: