През последните 24 часа хиляди потребители са имали проблем с влизането си в профила си в Instagram. Въпреки че първоначалната информация беше, че акаунтите им са изтрити без предупреждение, ситуацията се оказа по-различна.

Това стана ясно от коментар на социалната мрежа пред The Verge: „Знаем за бъг, който пречи на някои потребители да влязат в акаунтите си. Работим за бързото разрешаване на този проблем“.

Интересното е, че акаунтите с проблеми изглеждат, сякаш са били изтрити. Когато потребител отиде на такъв, вижда надпис „Съжаляваме, тази страница не е налична“. Добрата новина е, че те по никакъв начин не са свързани, като дори има потребители с няколко профила, от които само един е бил засегнат. Според някои потребители Instagram дори е изисквала въвеждане на телефонни номера, за да се потвърдят профилите, но хората никога не са получили SMS потвърждение и компанията е трябвало да деактивира профилите им.

Условията за ползване на Instagram са дълги, но като цяло правилата включват предотвратяване на спам, тормоз към други потребители и фалшиви лайкове. Това беше и една от причините да има предположение, че профилите са били закрити поради нарушаване на някои от тези точки. Вече е ясно, че това не е така и вероятно проблемът ще бъде разрешен съвсем скоро.