Instagram увеличава потребителската си база по-бързо от всякога. Днес компанията обяви, че нейните месечни активни потребители вече са над 700 милиона! Бройката от 600 милиона беше премината в средата на декември, което значи, че за по-малко от шест месеца Instagram е натрупала нови 100 милиона потребители. Това е нов рекорд за компанията, която досега растеше със 100 милиона на всеки девет месеца.

Активните потребители месечно е често използван показател, но това не дава много информация за активността. Например не можем да видим колко души всеки ден проверяват своите профили или чуждите такива за нови снимки и клипове. Все пак наскоро разбрахме, че функцията Stories в Instagram се използва от повече от 200 милиона потребители на ден, което също е своеобразен рекорд.

Също така Instagram публикува графика, с която ни показва, че месечните активни потребители на Direct функцията вече са 375 милиона спрямо 300 милиона през 2016 г.

Но зад тези страхотни показатели се крие и много труд. Instagram непрестанно прави подобрения в услугата, въвежда нови функции и дори видео излъчвания на живо, което задържа вниманието на все повече потребители. Най-вероятно социалната мрежа ще продължи да расте със същите темпове, ако не и по-бързи.

 

Тагове: