Ако съдим по големината на екраните на най-новите флагмани на Samsung (Galaxy S8) и LG (G6) и все по-упоритите слухове за безрамковия екрана на iPhone 8 (или 7s), 2017 година може би ще мине под “знака” на телефоните с екрани от край до край.

Днес чуваме нов слух за предстоящите iPhone модели на Apple, който не идва точно от изтекли документи, а от скица на Бенджамин Гъскин, който твърди, че работник от фабрика, в която се произвежда iPhone, е описал как ще изглежда тазгодишният модел.

Рисунките може и да изглеждат малко по-детински, но те ни позволяват да научим някои важни подробности за устройството.

По-специално скицата показва, че няма да има физически Home бутон на предната страна на телефона. Камерата отзад ще е двойна, но за разлика от iPhone 7 Plus лещите ще са позиционирани вертикално, а не хоризонтално. Също така ще има двойна FaceTime камера, която ще може да прави 3D снимки.

Очакваме iPhone 8 да използва 5,8-инчов OLED дисплей от край до край, предоставен от Samsung Display, безжично зареждане, нови сензорни бутони, корпус от неръждаема стомана и да е устойчив на вода и прах. Сега очакваме да видим същинския панел на устройството, за да разберем дали повечето слухове ще се потвърдят.


Анализаторът на Drexel Hamilton Браян Уайт тази седмица заяви, че iPhone 8 ще бъде забавен и ще се появи на пазара чак през коледните празници, вместо през септември, както е обичайно. Уайт казва, че двойната FaceTime камера, която ще работи с 3D технология за разпознаване на лица, създава някои проблеми на Apple. Той допълни, че 3D сканиращата предна камера и OLED екранът ще са достъпни само в един от моделите на iPhone за 2017 година.

 

 

Тагове: