Компанията Mitsubishi показа скици на своя Concept-RA, който трябва да дебютира на автомобилното изложение в Детройт, започващо на 13 януари 2008 г.

Японският производител се е опитал да съчетае в едно аеродинамичното спортно купе с нисък разход на гориво и намалени вредни емисии. Концептът е със система за контрол на всички колела и автоматичната скоростна кутия, предлагаща и ръчен режим, познати от модела Lancer Evolution X.

Дизеловият спортист е с 4-цилиндров DOHC двигател с работен обем 2,2 литра и 16 клапана. Максималната мощност на Mitsubishi Concept-RA е 204 конски сили. Агрегатът използва системата MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system) с последователно променящ се режим на работа на клапаните и пиезоелектрическо комон-рейл директно впръскване, което води до по-ниска компресия на двигателя.

За да отговаря на всички стандарти за вредни емисии в Съединените щати автомобилът е снабден с нов каталитичен преобразувател, който намалява чувствително отделяния в атмосферата въглероден диоксид.

Тагове: