В края на ноември обикновено започваме да планираме бюджета за коледните подаръци. Когато оферти от всяка страна ни бомбардират, изборът наистина става много труден. През последните години пазарът бива диктуван от редица правила, сред които с все по-голяма сила доминира обществената ангажираност. Една такава инициатива, улучваща право десетката, са именно безплатните фотографски курсове на Nikon. В края на март 2020, те отвориха за безплатно използване своята база с онлайн уроци, които по принцип струват между 15 и 50 щатски долара. В края на годината те го правят отново, съответно ако сте решили да инвестирате спестявания във фотоапарат, можете да се възползвате и да посетите Nikon Online School.  

Въпреки че използват определението “училище”, всъщност поредицата се състои от различни по тема видеа, които ви дават повече практични съвети относно какво да търсите при постигане на идеалния кадър и съвсем малко се обръща внимание на спецификите на фотоапаратите на производителя.  
След като направите своята регистрация, ще може сами да определите коя тема ви е по-интересна - пейзажните кадри или снимането на деца и домашни любимци. Сега е времето да придобиете основни познания по фотография, за които все не сте намирали време - а усещането е една идея по-добро, когато цялото това знание е подарък.  

Снимки:

Виж още: Красотата под микроскоп: най-впечатляващите снимки за 2020