Nikon добави NIKKOR Z 14–30mm f/4 S към новата серия пълнокадрови обективи S-Line, предназначени за безогледалните фотоапарати Nikon Z.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S е първият в света пълнокадров ултраширокоъгълен обектив, който има плоска предна леща. Тя позволява използването на 82-милиметрови филтри, без да има нужда от обемисти държачи за филтри. Фотографите получават повече контрол и свобода, независимо дали снимат пейзажи, градски изгледи, архитектура, интериори или филми.

NIKKOR Z 14 се характеризира още с компактната конструкция и механизъм за прибиране на обектива, в съчетание с изключително добра изолация срещу въздействието на атмосферните условия. Постоянната диафрагма f/4 би следвало да даде възможност на потребителите, снимащи филми, лесно да проследяват от ярка дневна светлина до сенчести интериори.

Oбективът е проектиран на базата на широкия байонет Z на Nikon, позволяващ да се улови повече светлина в целия кадър. NIKKOR Z е удобен и за филми предвид безшумно регулиране на диафрагмата. Изместването на зрителния ъгъл при фокусиране е намалено, както и преместването на фокуса при промяна на увеличението.

Всички новини и истории от CES 2019 на едно място

Тагове: