Американският оператор Virgin Mobile обяви, че от тук нататък ще продава само iPhone. Това означава, че дружеството на Sprint вече няма да предлага Android смартфони. 

Потребителите, които искат преминат към телекома, която ползва мрежата на Sprint, могат да закупят iPhone на стандартна цена директно от Apple или от Virgin. 

Партньорството с Apple Virgin празнува като предлага тарифен план на цена от 1 долар за цяла година. След първата година, месечната такса става 50 долара. 

Новият план носи името "Вътрешен кръг" и предлага допълнителни отстъпки от компаниите от Virgin Group, включително хотели и полети. Тарифата включва неограничени минути, SMS и мегабайти, както и 100 роуминг MB и 800 минути за роуминг. Ако потребителите генерират повече от 23 GB мобилни данни за месеца, те ще бъдат "деприоритизирани". Това означава, че ако една клетка е претоварена, "нарушителите" ще са първите, чиято скорост ще бъде намалена. Когато премине натоварването или ако клетката бъде сменена, скоростта се възстановява. 

Сегашните клиенти на Virgin няма да бъдат принуждавани да преминават към iPhone или да сменят тарифата си. Новите клиенти също могат да си "донесат" Android смартфони и да си закупят само тарифния план. 
 
 

Тагове: