Наскоро се появиха спекулации, че серията Pixel 8 може да премахне слота за SIM карти и да остане само с eSIM, подобно на продаваните в САЩ модели iPhone 14. Източници споделят пред 9to5Google, че съобщенията за това решение са силно преувеличени. Серията Pixel 8 ще запази физическия си слот за SIM карти, въпреки че поддръжката на Android става все по-добра. Все още обаче има изолирани случаи, като например при пътуване в страна, където местните оператори не предлагат поддръжка на eSIM.  


Но има и добра новина - Pixel 8 Pro версията ще добави функция Night Sight по отношение видео заснемането.  
При Pixel 6 снимките Night Sight станаха "по-остри и по-детайлни" благодарение на по-голям заден сензор, който улавя повече светлина, нова лазерна система за автофокус и Tensor ISP, работещ с нови, по-бързи алгоритми за разпознаване на движение.  
В Pixel 7 минималното време за експонация за Night Sight е наполовина по-дълго, което води до по-малко размазване на движението благодарение на актуализирания HDR+ с Bracketing и новите ML техники. 
Тази година Pixel 8 Pro ще предлага функцията Night Sight за по-добър видеозапис при слаба осветеност. Това е проста способност, която лесно може да се превърне в най-важното постижение на новата камера. 
С първото поколение Tensor Google "драстично ускори" Live HDR+ благодарение на процесора за обработка на сигнали за изображения (ISP) Tensor, като SoC позволява и картографиране на тоновете на хората в реално време. Миналата година в Pixel 7 беше добавена функцията Cinematic Blur за въвеждане на режим "Портрет" във видеото. Тази тенденция за пренасяне на функциите за снимки към видеото, което е по-интензивно от гледна точка на изчисленията, продължава и прави по-големия телефон тази година още по-привлекателен. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Предстоящият флагман Pixel 8 Pro се появи на сайта на Google