Това лято Resident Evil идва в каталога на Netflix в много различна форма. Нов телевизионен сериал, воден от сценариста и продуцента Андрю Даб (Supernatural), преосмисля култовата хорър поредица Resident Evil на Capcom като наситена с екшън, скачаща във времето история за оцеляване и ужас с нотка на семейна драма и корпоративна интрига.

Действието се развива както в New Raccoon City в Южна Африка, отскачайки до 2036 г., когато Джейд Уескър се бори за оцеляване в свят, пълен със зомбита, и среща демоните на миналото си, разбирайки какво се е случило със сестра ѝ Били 14 години след началото на зомби апокалипсис. Джейд и Били са дъщерите на Албърт Уескър, изигран от Ланс Редик, който служи на мрачните планове на своите началници в Umbrella Corporation.

Както се вижда в първия тийзър трейлър на Netflix, сериалът Resident Evil ще представи пълния от зомбита ужас на игрите, без липса на кърваво насилие, задаващата се заплаха от Umbrella и кратки намеци за по-странната страна на тази вселена.

Продукцията стартира с осем епизода, които ще имат глобална премиера в Netflix на 14 юли. Към Редик в сериала се присъединяват Ела Балинска, Тамара Смарт, Сиена Агудонг, Аделин Рудолф и Паола Нуньес.

Снимка: Netflix

Виж още: Първият трейлър на Avatar: The Way of Water е тук (ВИДЕО)