По-рано тази година съоснователят на Google Лари Пейдж стартира цели две нови компании с идеята за разработване на летящи коли. Компаниите не само бяха финансирани от Пейдж, но и реално са конкуренти една на друга с идеята това да стимулира развойната дейност, припомня Fossbytes.

Сега изглежда, че работата вече е дала първите резултати, тъй като прототип на летящата кола бе забелязан на летище в Калифорния. Наречена Zee.Aero, тя наподобява мъничък самолет, но издава звук, който е напълно различен от този на една летателна машина. Вместо това в движение тя наподобява звук от електрически мотор. Другото нещо, което я отличава от самолет, е, че колата всъщност не е излетяла, а просто се е носила над земята.

Както можем да предположим, управата на летището не е дала никакви подробности, ограничавайки се само до това, че става въпрос за частни изпитания. На обекта е имало и допълнителна охрана, а опитите за снимки са били блокирани.

Все пак един кадър успя да се промъкне в интернет, показвайки ни как изглежда прототипът на Zee.Aero - първата крачка към една по-различна кола, която ще пренебрегне пътищата.

Виж още: Уникален Aston Martin DB5 бе закупен за 1 млн. долара през Apple Pay

Тагове: