Производителят на камерафона RED Hydrogen обяви нови пускови дати за устройството. След серия от забавяния вече се очаква финалният модел да бъде пуснат в щатските телекоми AT&T и Verizon на 2 ноември, в цветове черно и "сянка", като изработката е от алуминий. Титаниевият вариант е предвиден за догодина и ще се появи в силно ограничено количество. Цената ще бъде 1295 щатски долара.

По-рано, на 9 октомври, ще започнат да се изпълняват предварителните поръчки на черния алуминиев модел. Титаниевият вариант ще излезе скоро след това. По думите на RED той е изключително труден за изработка, което обяснява забавянето и ограничената му наличност.

Между 31 август и 11 септември RED ще пусне предварителна версия на смартфона за разработчици на име Houdini. Тя ще е достъпна само за предварителни поръчители на крайния продукт и налична в много ограничени количества. Houdini ще бъде предпроизводствена мостра с недовършен софтуер, която функционира достатъчно добре, но част от приложенията тепърва предстои да бъдат завършени и има бъгове за изчистване.

Поради това, от RED настояват за пълно медийно затъмнение от страна на потребителите и си запазват правото да "брикнат" техния Houdini по всяко време, ако случайно се появи негативно изказване по адрес на устройството. Доста фриволно от страна на производителя, а също и безсмислено, тъй като истината за смартфона рано или късно ще излезе наяве - каквато и да е тя.

Повече за авангардния смартфон с холограмен екран и заснемане на видео от 4 перспективи може да прочетете в "Още по темата."