Днес Samsung обяви, че обновената версия на Galaxy Note 7 ще бъде пусната официално в продажба на 7 юли. Основната разлика с миналогодишната версия е, разбира се, батерията, която беше причината за случайните самозапалвания на устройството. Новата батерия на реконструирания Fan Edition е с капацитет 3200 mAh (с 300 mAh по-малка от тази, която беше в оригиналния модел). Проверка на безопасността гарантира, че всяка клетка се използва безопасно. В допълнение логото на Samsung вече не се намира на предния, а на задния панел на устройството.

Galaxy Note 7 (FE) разполага с 5,7-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция 1440 х 2560 пиксела. Процесорът е Snapdragon 821, а не Snapdragon 820, а графичният процесор е Adreno 530. Оперативната памет е 4 GB, а вътрешната памет за съхранение на файлове е 64 GB. Наличен е скенер за пръстови отпечатъци и скенер на ириса. Устройството също така има сертификат за водо- и прахоустойчивост IP68. Това означава, че той може да бъде потопен на 1,5 дълбочина за около 30 минути и да излезе невредим. Наличен е и S Pen.

Потребителският интерфейс за Galaxy Note 7 FE е същият като този, който се намира на Samsung Galaxy S8, което означава, че включва Always On функцията. Поддържа се и Bixby, но той е с по-ограничени функции. Точната цена все още не е известна.

Тагове: