Samsung пусна второто поколение на своя цифров гласов помощник Bixby: наречен Bixby 2.0, който е насочен към интелигентните домакински уреди. Новината беше съобщена на конференция за програмисти на Samsung в Сан Франциско, което означава, че Samsung иска да позиционира Bixby като сериозен конкурент на Alexa на Amazon и Google Assistant.

Говорител на Samsung заяви, че новият Bixby ще бъде по-способен при разбирането на естествен език и по-добър в отгатването на нуждите на потребителите, без значение какво устройство използват те.

Новата версия на Bixby ще "действа като контролен център на вашата екосистема от устройства”, твърдят от Samsung, което включва телефони, телевизори, хладилници, високоговорители, както и безброй други устройства, вече свързани към интернет.

Samsung казва, че Bixby 2.0 също ще бъде отворен за програмистите, които могат да създават и да включат съществуващи приложения и услуги към него. От днес новият Bixby DevKit на Samsung ще бъде отворен за разработчиците в бета-версия. Компанията също така ще вгради Bixby в Samsung телевизори в САЩ и Южна Корея.

Не е ясно как Bixby 2.0 ще се държи в реални тестове, но има шанс този интелигентен гласов помощник на Samsung да се подобри с течение на времето и да стане основен играч на пазара на умните гласови асистенти.

Тагове: