Сайтът Android Police се натъкна на някои любопитни находки в бета-версията на Google Chrome 69 за Android. Насрочена за септември, тя е специално оптимизирана за екрани с така модерния напоследък прорез - вместо празно пространство около горната част на дисплея, браузърът вече ще показва съдържание. Така няма да се губи използваема екранна площ и страниците ще изглеждат по-естествено.

Тъй като Chrome ще бъде браузърът по подразбиране на предстоящите смартфони Pixel 3 и Pixel XL 3, не е изненадващо, че Google искат сайтовете да изглеждат възможно най-добре върху екраните им, чийто прорез е доста голям на фона на други модели. Разбира се, промените ще застигнат и версията за iOS, така че и притежателите на iPhone X да са доволни.

Също така Chrome ще се превърне в заместител на приложения тип "медия плеър" за скромните смартфони с Android Go, част от които пристигат без инсталиран плеър. Така, вместо да теглят такова приложение от Google Play, потребителите им ще могат да си пускат видеа и друга медия директно през браузъра.

Освен това Google е прибавила бутони за търсене и сортиране на файлове към даунлоуд мениджъра, както и режим на гледане "екран в екрана" за десктоп версията на Crome. Така вече ще можете да изнесете видеото в "плаващ" прозорец и да го гледате, докато сърфирате. Като цяло - само хубави новини!

Тагове: