От днес има нов софтуерен ъпдейт за Huawei P9. Въпреки че моделът на китайския производител е на две години, той продължава да получава софтуерни оптимизации.

Сред най-интересните новости, които актуализираната версия носи, са функциите Highlights (акценти) и Moving picture (движеща се картина). Highlights позволява на потребителите да търсят снимки в галерията по ключова дума, както и дата, име на албум, локацията, на която е заснета снимката, и други. Moving photos е функция, която позволява да бъде заснета т.нар. динамична снимка, докато камерата е в стандартен режим. Вече ще можем и да разделяме албумите си, като обобщаваме моменти. Внедрени са и оптимизации в Mirror reflection (огледално отражение) функцията на предната камера, които да подобрят селфитата ни. 

Актуализацията на операционната система носи и още някои по-дребни промени. Сред тях е и възможността новите софтуерни версии да се инсталират автоматично между 02:00 и 04:00 часа през нощта, ако телефонът не се използва. Не е задължително да разчитате на тази функция и можете да я деактивирате, съобщава ни PhoneArena.

Всички P9 устройства ще получат ъпдейта поетапно, но е важно да се отбележи, че може да не е наличен веднага при вас. Официално актуализацията започва от днес.

Тагове: