CES конференцията се задава, като по време на нейното провеждане ще бъдат зададени тенденциите за тази година. Докато чакаме с трепет, LG вече започнаха да разкриват по малко от изненадите, които са подготвили за онлайн изложението следващата седмица. Тогава ще можем виртуално да надникнем в прототипа на 48-инчов гъвкав OLED дисплей, който може да се огъва, когато телевизорът се използва за гейминг, и да “връща” стандартната си форма през останалото време, без да се налага потребителите да преглъщат някои недостатъци на извитите екрани.

Огъването е с радиус до 1000 мм, като екранът разполага не само с висока честота на опресняване, но и с променлив диапазон на същата, който преминава от 40 Hz до 120 Hz, а времето за реакция се свежда до 0.1 милисекунди. Другата иновационна технология, която е използвана при новия модел, се нарича Cinematic Sound OLED (CSO), което всъщност представлява неуловима вибрация на екрана, която има за цел да произведе звук. Предстои да видим дали това би очаровало геймърите, или те държат на своите слушалки и отделен звуков ансамбъл. Двете технологии са тествани поотделно от LG, като вече сме виждали както плоските вибриращи панели, така и прототип на 65-инчов телевизор, предназначен за използване в самолети, огънат в крива, позволяваща на всички пасажери да се наслаждават на даден филм. Но комбинацията им носи съвсем ново и различно изживяване.  
Освен извития екран LG ще презентират и прозрачния си OLED дисплей, чиято интеграция би била най-подходяща за обществените услуги - като например хотели, ресторанти, администрация. Прозрачният екран ще е вид бариера между клиента и служителите в даден сектор, като позволява да се осъществи едно безопасно общуване, поддържайки едновременно с това постоянен зрителен контакт и олекотен процес на информираност.  

Снимки: LG

Виж още: LG представи уникален хладилник, който се управлява с гласови команди