Смартфонът в момента е най-полезната придобивка за един пътник. Huawei P10, който е 7 мм тънък и тежи 145 грама, има всички необходими за пътуване функции – навигация, приложения, които следят физическата активност и изминатия маршрут, камера с високо качество, достъп до виртуални гидове и социални медии, за да сме свързани с всички и всичко по всяко време.

За да се насладим напълно на тези удобства, трябва да се подсигурим, че батерията на смартфона няма да се изтощи прекалено бързо. За тази цел зарядното за кола на Huawei е винаги насреща - въпреки малкия си размер неговата мощност по нищо не отстъпва на традиционните зареждащи устройства, които се включват към контакт на стената.

Бързото зареждане е една от най-полезните функции, която притежават смартфоните на Huawei. Тя позволява да заредите телефона си за много кратко време, осигурявайки още часове наред безпроблемно ровене из него. Huawei разработи собствен стандарт и това е SuperCharge технологията за супер бързо зареждане без прегряване. Компанията успя да постигне това благодарение на по-ниското напрежение с по-висок токов интензитет, поради което токът не трябва да се преобразува в смартфона, за да съответства на напрежението на батерията.

За да може SuperCharge да е безопасен, компанията проектира 5 различни точки на измерване, където 3 параметъра биват постоянно контролирани – напрежение, интензивност и температура. 

Всеки, който е използвал навигацията на смартфона в колата на дълъг път, знае, че активният GPS и постоянно включеният екран са двете най-изтощаващи за батерията функции, а все пак искаме, когато пристигнем до нашата дестинация, телефонът ни да бъде готов да изпълнява други важни задачи. Тук на помощ идва зарядното за кола, което отново поддържа технологията за супер бързо зареждане на Huawei. Въпреки стандартния си размер зарядното идва с два USB порта и поддържа и двата стандарта за бързо зареждане: Quick Charge и Huawei SuperCharge. Зарядното за кола ще ни бъде удобно навсякъде, където намерим изход за запалка, като например в лодка или каравана.