Само защото Apple е наела някои от най-големите експерти в автомобилната индустрия, не означава, че базираната в Купертино, щата Калифорния, компания непременно работи по свой собствен автомобил.

Поне такава е позицията на нейния изпълнителен директор Тим Кук, който коментира автомобилната тема в интервю за списание Fortune.

"Засега само разглеждаме тази тема, затова не е необходимо да се дават много пари. Не мога да коментирам конкретно тази област, за която ме питате, но когато вече започнем да харчим много пари, тогава наистина ще сме отдадени. На този етап просто проучваме въпроса, използвайки експерти", посочва Кук.

По думите му компания от калибъра на Apple може да проявява интерес към най-различни теми, но в крайна сметка да се захване с производството само на част от тях. Той отхвърля и тезата, че в последно време компанията е пръснала много пари за специалисти по автомобили.

"Ние никога не се стремим да сме първи, предпочитаме да проучим дадена технология, да я опознаем и да намерим начини за нейното използване", завършва Кук.

Виж още: Maserati показа своя първи луксозен SUV, наречен Levante

Тагове: