Една година след като YouTube започна да тества новия, по-плосък, по-минималистичен дизайн на сайта, компанията сега направи промяната публична.

Сега всеки може да изпробва новата визия, но ако не я харесва, може лесно да се откаже и да се върне към стария дизайн.

Редизайнът на уеб сайта следва Material Design езика на Google. Новият сайт за настолни компютри има изчистен дизайн, по-лесна навигация и позволява на съдържанието, каналите и създателите да се отличат. Наличен е и тъмен режим, който наскоро ви показахме как да използвате. Това ще премахне отблясъците и ще улесни гледането през тъмните часове на денонощието.

„Работихме по изцяло нов дизайн на сайта, изграден върху нова, по-бърза рамка. Това означава, че можете да сърфирате и да зареждате видеоклипове за секунди“, казват от YouTube.

Distractive елементи като сини връзки на заглавието на видеоклипа на предприятието са угасени до черно, страничната лента менюта са били почистени, а дори и логото на YouTube и лентата за търсене в горния ляв ъгъл са по-малки, иконите за канали са по-малки и кръгли сега. "Има много повече място да се изразявате на банери", казва Гилбърт.

За да превключите към новия дизайн на сайта, трябва да посетите тази връзка.

Тагове: