Съществува 40 процента вероятност Apple да закупи Netflix, прогнозират анализаторите на финансовата институция Citi. Според тях новата данъчна реформа на администрацията на Тръмп, която облагодетелства корпорациите, ще позволи на големите компании да развържат кесиите за подобни сделки.

Намаляването на корпоративните данъци, заедно с позволението за еднократно връщане на валутни активи от чужбина без сериозно облагане дават на Apple доста сериозен финансов коз. Гигантът има около 252 милиарда долара кеш, по-голямата част от които са именно в чуждестранни активи и досега не можеше да ги върне в Щатите, без да плати висок корпоративен данък.

В анализ за клиентите на Citi анализаторите на инвестиционната банка идентифицират поредица от потенциални цели за придобиване от страна на Apple, като Netflix е на първо място.

От години Apple се опитва да навлезе в бизнеса с видео съдържание, но създаването на хитови продукции изисква доста по-различен набор от компетенции спрямо създаването на смартфони, така че има логика Apple да прибегне до услугите на Netflix в бъдеще, коментира Business Insider. Технологичният гигант вече има опит с музикални стрийминг платформи, като вече разполага със собствена такава в лицето на Apple Music.

Тагове: