Visa заявиха намеренията си да се движат с темповете на последните тенденции, като закупиха CryptoPunk 7610, един от 3840-те дамски NFT “punks”. Цената, която са заплатили, е 150 000 щатски долара, а главният изпълнителен директор на криптоотдела на компанията Cuy Sheffield споделя пред The Block: „Чувствахме, че CryptoPunks ще бъде чудесно допълнение към нашата колекция от артефакти, които могат да очертаят и отпразнуват миналото, настоящето и бъдещето на търговията“.

Така погледнато, притежаването на NFT, създадено от самите пионери в това течение Larva Labs, наистина се вписва в колекцията на компанията. Visa притежава няколко произведения на изкуството, включително някои исторически артефакти като например ранните хартиени кредитни карти и механичните принтери, които търговците използвали за записване на транзакции преди появата на електронни терминали за продажба.

Според Sheffield „NFT са пресечна точка на културата и търговията“, което донякъде може да се твърди и за самата компания. VISA също публикува бяла книга за NFT, за да помогне на бизнеса да разбере как могат да интегрират NFT в своите платформи и какви са стъпките за това. Компанията иска да асистира на потребителите да купуват NFT, а търговците да приемат NFT толкова лесно, колкото и традиционните стоки и електронната търговия, ангажирайки активно редица свои клиенти, като им помага да разберат начините за участие в екосистемата NFT.

Снимки: Unsplash/Larvalabs

Виж още: Кое ще спечели повече: оригиналът или NFT на формуляр, попълнен от Стив Джобс