Още в края на тази седмица Vivacom пуска в продажба новия смартфон от Sony XA2. Това обяви телекомът в съобщение, разпространено до медиите.

Sony XA2 набляга на снимачните възможности, като използва утвърдения сензор на Sony - 1/2.3” Exmor RS за мобилни устройства. Основната камера е 23-мегапикселова и разполага със светлочувствителност ISO 12 800. Това ще помогне да се правят снимки при липса на добра осветеност.
Възможностите за видеозаснемане също са добри. Със Sony XA2 можете да заснемете видеоклипове със 120 кадъра в секунда, а максималната резолюция е 1080p. Което позволява да снимате видео в значителен забавен каданс.

Освен хубава основна камера Sony XA2 разполага с 8-мегапикселова предна камера с широкоъгълна леща със 120 градуса ъгъл на заснемане. Тя позволява да уловите повече елементи в кадъра и ще влезе в употреба при т.нар. групови “селфита”.

Смартфонът е оборудван с осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 630, видео чип Adreno 508 и 3 GB оперативна памет. С тези характеристики устройството ще работи гладко, дори при по-интензивни натоварвания, каквито са геймингът и възпроизвеждането на мултимедийно съдържание.

Друга характерна особеност при смартфона е, че той е снабден с 3300 mAh батерия, която ще ви гарантира по-дълга употреба, преди да се наложи да го заредите.

За улеснение на потребителите Sony XA2 разполага с функция за бързо зареждане, която пести значително от времето при запълване на капацитета на батерията.
Новият смартфон Sony XA2 излиза на пазара с операционна система Android 8.0 Oreo и скенер за пръстов отпечатък на гърба на устройството.

Той включва както добър хардуер, така и красив дизайн. Заоблената рамка, металният цвят и 5,2-инчовият Full HD дисплей го правят елегантен и стилно изглеждащ. За да бъде възможно най-защитен, към екрана е добавено и закалено стъкло - Corning Gorilla Glass 4.

Смартфонът ще бъде наличен на българския пазар още в края на тази седмица в магазините на Vivacom. Цената на устройството ще е 20.90 лв. на месец с план Smart L+ (26.99 лева месечна такса).

Тагове: