Екипът на Hicast – Тодор, Геро, Хели и Стоян, се завръщат за втори сезон на седмичния подкаст на сп. HiComm. В първия епизод наш специален гост е Атанас Райков от Viber, с когото разговаряхме за сигурността на личните данни, чат приложенията, както и практически съвети за това, което трябва да търсим у едно чат приложение, за да сме сигурни, че съобщенията и личната ни информация са сигурни и не се предоставят на трета страна.

Какво да очакват слушателите от сезон 2?

Традиционно подкастът се фокусира върху най-интересното от света на технологиите, науката и иновациите. Във всеки епизод ви обещаваме обозор на най-важните новини, които трябва да знаете, за да сте в крак със случващото се в света около нас. В рубриката с най-интересни продукти екипът на подкаста подбира информация както за функциониращи, така и за продукти, които все още са прототипи, но вярваме, че ще диктуват облика на утрешния ден.

Във втората част си говорим за игри и сериали, а редакторите разказват за своя седмичен избор и дават препоръки за най-интересното на пазара.

От този сезон във всеки епизод ще гостуват различни личности, свързани с технологичния сектор и развитието на иновациите в България.

Очаквайте интервю с Антони Христов, който работи във филм и анимация в Холивуд над 30 години, последните 18 от които като художествен директор в Pixar. Преди няколко години Антони се завърна в България, за да основе Arc Academy.

Малко преди Избoри 2021 ще ни гостува експертът по информационна сигурност Божидар Божанов, с когото разговаряхме за електронното правителство и електронното гласуване и кога страната ни ще прекрачи следващото стъпало на дигитализация.

Може да откриете HiCast в:

Spotify

Soundcloud

Apple Podcasts

Pocket Casts

Anchor

Google Podcasts 

Breaker

Castbox

Overcast

RadioPublic 

Снимка: Личен архив, HiComm