Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Днес Xiaomi представи на специално събитие в Букурещ, Румъния, новата ключова серия Redmi Note 13. Тя включва пет устройства, които допълват популярната гама Redmi Note: Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13.

 

Всеки кадър е емблематичен с подобрената камера на серията Redmi Note 13

Създадена, за да отговори на разнообразните фотографски нужди, серията Redmi Note 13 се отличава с гъвкава, усъвършенствана система от камери. Про моделите - Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G и Redmi Note 13 Pro, разполагат с 200-мегапикселова камера със свръхвисока резолюция и оптична стабилизация на изображението (OIS), за да заснемат кадри с безпрецедентни нива на детайлност и да предоставят на потребителите фотографско изживяване на ниво флагман.

Освен това 2-кратното и 4-кратното увеличение на кадъра без загуба предлага детайлни близки планове от разстояние и дава възможност за фокусиране върху отделни хора в тълпата или за приближаване в момента на снимане.

Усъвършенстваната система на камерите се поддържа от голям 1/1.4-инчов сензор и подобрена обработка на изображенията, което гарантира изумително качество на изображенията дори при сложни и слаби светлинни условия. Комбинацията от сензора, изключително голямата бленда f/1.65 и пиксела Tetra2 (усъвършенствана технология за комбиниране на пикселите) осигурява ясни и ярки снимки дори при лошо осветление, а обективът 7P с ALD (Atomic Layer Deposition) процес намалява отблясъците и остатъчните образи в снимките.

В същото време базовите модели Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13 притежават 108MP основна камера с 3-кратно увеличение, която запазва качеството и осигурява невероятни изображения с по-фини детайли. И двата смартфона се предлагат и с богат избор от filmCamera филтри, с които потребителите могат да персонализират снимките си.

С тройна сензорна система, включваща 200MP или 108MP основна камера, 8MP ултра широка камера и 2MP макрокамера, както и 16MP селфи камера, всички устройства поддържат Xiaomi Imaging Engine. Всеки модел осигурява дигитална фотография от следващо поколение и мощна обработка на изображенията, което прави серията Redmi Note 13 чудесен вариант за заснемане на емблематични изображения при всяка възможност.

 

AMOLED дисплей и честота на опресняване до 120 Hz

Серията Redmi Note 13 се отличава с модерен, елегантен дизайн с изключително тънки рамки за премиум външен вид и усещане, както и с висококачествен дисплей за подобрено потребителско изживяване и завладяващо гледане на съдържание.

Redmi Note 13 Pro+ 5G и Redmi Note 13 Pro 5G предлагат кристално ясна картина с 1.5K AMOLED дисплей и 1800 нита максимална яркост. В същото време Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13 разполагат със супер ясен FHD+ AMOLED дисплей.

Плавно плъзгане на екрана без забавяне е гарантирано на всяко устройство от серията Redmi Note 13 благодарение на 120Hz AdaptiveSync честота на опресняване, което прави всички изживявания при гледане по-плавни, по-ясни и по-приятни.

За по-голяма сигурност по време на продължително гледане устройствата от серията Redmi Note 13 разполагат с TÜV Rheinland сертификати като Low Blue Light, Flicker Free и Circadian Friendly и включват различни функции за защита на очите като например режим за четене. Други подобрения включват първия за серията вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци.

 

Изключителна издръжливост

Благодарение на подобренията в конструкцията и дизайна серията Redmi Note 13 предлага издръжливост и здравина за по-голяма сигурност в трудни условия. Това започва още от дисплея, представяйки Corning® Gorilla® Glass Victus® при моделите Redmi Note 13 Pro+ 5G и Redmi Note 13 Pro 5G - отново за първи път в серията - за допълнителна устойчивост на случайни изпускания и надрасквания. Освен това дисплеят е допълнително оптимизиран в цялата серия, гарантирайки бърза реакция и точност при въвеждане на докосване дори и в дъжд.

С подобрена структура, съчетана със сертификат за устойчивост на прах и вода IP68, Redmi Note 13 Pro+ 5G затвърждава позицията си на звезден модел от серията. Всички останали модели също са с повишена устойчивост на прах и пръски - IP54.

 

Усъвършенствани процесори за подобрена производителност

Високопроизводителната серия Redmi Note 13 се отличава с едни от най-мощните налични процесори, както и с издръжливи батерии, които гарантират, че потребителите могат да се наслаждават на своите устройства през целия ден. Всички модели се предлагат със зарядно устройство в кутията за допълнително удобство.

За звездна производителност в смартфоните Redmi Note за първи път е въведен 4nm процес. Лидерът в серията, Redmi Note 13 Pro+ 5G, е оборудван с чипсет MediaTek Dimensity 7200-Ultra, огромна батерия с капацитет 5000 mAh5 и предлага водещия в индустрията 120W HyperCharge, който зарежда вашия Redmi Note до 100% само за 19 минути, за да се справи с всеки натоварен ден.

Междувременно Redmi Note 13 Pro 5G е оборудван с батерията с най-голям капацитет в серията - 5100 mAh5, и се захранва от мобилната платформа Snapdragon® 7s Gen 2, докато Redmi Note 13 Pro е оборудван с чипсет MediaTek Helio G99-Ultra и батерия с капацитет 5000 mAh5. И двете устройства предлагат 67W турбо зареждане, с което зареждането до 100% отнема 45 минути.

 

Многофункционалният часовник Redmi Watch 4 с нови възможности

Новият смарт часовник Redmi Watch 4 е оборудван с квадратен, ултра голям 1.97″ AMOLED дисплей за удовлетворяващо изживяване. Това е и най-големият квадратен смарт часовник Redmi, осигуряващ по-пълноценно изживяване само с един поглед. Изисканият дизайн на Redmi Watch 4 включва средна рамка от алуминиева сплав и е първият Redmi смарт часовник с лесна за работа въртяща се OTS корона от неръждаема стомана. За още по-голямо удобство Redmi Watch 4 разполага с изцяло новия механизъм за бързо освобождаване за смяна на каишките.

Смарт часовникът Redmi Watch 4 е оборудван с подобрен 4-канален PPG сензор за по-добра точност на мониторинга на сърдечния ритъм и кислорода в кръвта. Потребителите могат да избират от над 150 спортни режима, включително шест автоматично разпознаваеми дейности. Усъвършенстваните функции включват провеждане на Bluetooth® разговори, позволявайки на потребителите да отговарят на повиквания, като вдигнат ръката си и докоснат екрана. Часовникът се предлага с цвят на основното тяло в Silver Grey или Obsidian Black и подходяща каишка в цвят Pastel Purple, Dark Cyan или Mint Green.

 

Усъвършенствано шумопотискане (ANC) с Redmi Buds 5 Pro

Redmi Buds 5 Pro предлагат завладяващо изживяване при слушане с вградена технология за обемен звук и нови реалистични режими. Слушалките поддържат и LDAC - водещия Bluetooth® кодек за безжична връзка. С до 52 dB активно шумопотискане (ANC) Redmi Buds 5 Pro предлага избор от три режима на ANC, адаптивен режим на базата на ИИ и три допълнителни режима на фонова среда, с които потребителите интелигентно да превключват за по-удобно слушане в различни ситуации.

Потребителите могат също така да персонализират аудио изживяването си с пет различни профила за настройки на звука (EQ). Слушалките Redmi Buds 5 Pro поддържат до 10 часа непрекъснато слушане и до 38 часа постоянна употреба, когато са съчетани с ергономичния си калъф. Redmi Buds 5 Pro се предлагат в цветовете Midnight Black, Moonlight White и Aurora Purple.

 

Подобрено аудио изживяване с Redmi Buds 5

Създадени да осигуряват подобрено аудио изживяване, Redmi Buds 5 разполагат с до 46 dB ANC с три режима, които покриват широк диапазон от външни шумове. Освен това трите режима на фонова среда позволяват на потребителите да чуват повече от това, което искат, и по-малко от това, което не искат. Redmi Buds 5 поддържат до 10 часа непрекъснато слушане и до 40 часа използване, когато са свързани с калъфа за зареждане. Redmi Buds 5 се предлагат в три цвята: Black, White и Sky Blue. Калъфът се предлага с матирана външност и гланцирана вътрешност с атрактивен дизайн и светлинна лента.

Серията Redmi Buds 5 поддържа използването на приложението Xiaomi Earbuds, което е съвместимо с различни марки смартфони. С това приложение можете да се възползвате от разширена функционалност, като персонализирано премахване на шума, интелигентно адаптирано към околната среда премахване на шума, персонализирана настройка на звука (EQ), технология обемен звук и други.

 

Вижте още: Xiaomi разшири актуализацията на HyperOS 2024 до почти 100 устройства