Японската Sumitomo Corporation придобива фирмената група Мото-Пфое. Договорът за смяната на собствеността е бил подписан на 21 ноември, предават медиите.

Мото-Пфое е официален представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България. На 26 юли 1991 г. в бр. 60 на Държавен вестник се публикува решение на СГС за регистрация на компанията като еднолично дружество с ограничена отговорност, собственост на Hugo Pfohe GmbH, Хамбург, Германия. Открит е и първият фирмен сервиз. През 1992 г. Мото-Пфое открива свои представителства във Варна, Бургас и Пловдив и мегасалон за 200 автомобила в Зимния дворец на спорта.

Самата Hugo Pfohe GmbH е един от най-големите дилъри на автомобили в Северна Германия, основан през 1919 г. Освен марките, които предлага в България, в дилърствата се продават и модели на Mazda, Kia, BMW и MINI.

Окончателната продажба на фирмената група Мото-Пфое ще стане факт след одобрение на подписания между Hugo Pfohe GmbH и Sumitomo Corporation договор от страна на Комисията за защитa на конкуренцията.

С придобиването от страна на Sumitomo Corporation фирмената група Мото-Пфое става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб с над 400-годишна история и офиси в 65 страни.

Тагове: