Серията Alienware най-често се свързва с леко грубоватия, но същевременно симпатичен дизайн, чаровното извънземно, мъдрещо се на гърба на дисплея, и високата цена. Всичко това е абсолютен факт, но най-интересното е, че това е един от малкото случаи, в които първоначално стряскащата цена е… напълно оправдана. Alienware 17 се усеща, сякаш наистина е нещо, спуснато от космически кораб.

Да, скромността никога не е била от основните черти на Alienware, но именно това ни харесва в геймърската серия на Dell. Тазгодишният 17-инчов модел залага на графична карта Nvidia GeForce GTX 980M (4 GB), която ще гарантира сериозен прилив на енергия за графиката, когато търсите пълно удоволствие от някое ново заглавие. Ако усетите, че фреймрейтът може да бъде дори по-добър, Alienware 17 се предлага и с допълнителен източник на сила – графичен “усилвател”. Най-общо той ви дава възможност да включите видеокарта за персонален компютър към лаптопа.

Тъй като за пълното изживяване не е достатъчна само графика, лаптопът разполага с двойка говорители Klipsch, подкрепени от субуфер, разположен на дъното на продукта. По традиция геймърската машина идва с пълноразмерна клавиатура с подсветка, а по-високото ниво на персонализация (светлини на лаптопа, настройки на енергията и т.н.) е осигурено чрез т.нар. “команден център”.

В сърцето на Alienware 17 усърдно, в компанията на 16 GB RAM, се труди процесор Intel Core i7-410HQ (2.5 GHz). Мястото за съхранение е разделено на 256 GB SSD и 1 TB HDD, а батерията е достатъчна за малко над 6 часа автономна работа. Това, разбира се, са параметрите на средния вариант на модела. Ако търсите по-ниска цена, може да се спрете на 8 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 970M с 3 GB RAM и 1 TB HDD, но без SSD. Най-скъпата конфигурация идва с по-мощен процесор, а Full HD дисплеят скача до Ultra HD резолюция.

 

• 17.3” Full HD дисплей
• Процесор Intel Core i7
• Nvidia GeForce GTX 980M 4GB
• Неподражаем дизайн

Тагове: