Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Винаги съм смятал, че лаптопите с два екрана са много по-добра идея от телефоните с два екрана. В крайна сметка размерът има значение и със сигурност може да свършим повече на два 14-инчови монитора, отколкото дори на най-големите смартфон панели. Днес ще разгледаме един от най-обещаващите нови лаптопи с два екрана - Asus Zenbook Duo (2024).

 

Дизайн

За тези, които не са запознати с лаптопите с два екрана, Asus Zenbook Duo (2024) е нещо като два таблета, свързани с панта. Този уникален дизайн позволява едновременното използване на два пълни дисплея с Windows 11, предлагайки достатъчно пространство за мултитаскинг.

Качеството на двата 14-инчови OLED екрана е неоспоримо, разполагайки с 3K резолюция и честота на опресняване от 120 Hz. Може на единия да гледате рецепта в YouTube, докато на другия си водите записки с включения в комплекта стилус; на единия да сърфирате в нета, докато на другия сте отворили чатовете си с приятели; вторият би могъл да служи и просто като клавиатура за първия… схващате идеята.

Asus Zenbook Duo (2024) предлага опции както за хоризонтално, така и за вертикално подравняване, което позволява на потребителите да подреждат екраните или да ги позиционират един до друг, добавяйки към неговата гъвкавост като лаптоп.

Включен аксесоар е и физическа клавиатура, която допълнително подобрява продуктивността. Тя може да се използва като конвенционална безжична Bluetooth клавиатура или да се прикрепи безпроблемно към долния екран с магнити. На нея ще откриете и тракпад, което е чудесна новина, ако не искате да пипате екраните с пръсти през цялото време.

Приставката за клавиатура е толкова добре проектирана, че много наподобява тази на традиционен лаптоп, което прави Asus Zenbook Duo познат и практичен.

Изключително лек (само 1.3 кг), Asus Zenbook Duo е свръхпреносим и подходящ за използване в движение. Освен това той предлага богат набор от портове, включително 2x Thunderbolt 4, USB-A, HDMI и жак за слушалки. Включването на поддържана от Windows Hello IR уеб камера позволява удобно влизане с лицево разпознаване, което за мен е по-добър вариант от сензор за пръстови отпечатъци, когато говорим за лаптопи.

 

Представяне

Дизайнът несъмнено се откроява като най-завладяващата характеристика на Asus Zenbook Duo (2024), но това не засенчва неговите впечатляващи спецификации.

Задвижван от процесор Intel Core Ultra с опции, разширяващи се до Ultra 9, Zenbook Duo може да се похвали с най-новото поколение процесори за лаптопи, обещаващи максимална производителност. Тъй като Asus предлага поддръжка на до 32 GB RAM и 2 TB SSD, потребителите могат да очакват безпроблемно справяне с всякакви задачи, дори по едно и също време и достатъчно място за съхранение на техните файлове и приложения.

По отношение на живота на батерията Asus е оборудвал Zenbook Duo със 75Wh батерия, която демонстрира впечатляваща издръжливост до 13 часа при тестване. Въпреки това, като се има предвид активното използване на два 14-инчови OLED екрана на Zenbook Duo, разумно е да се предвиди потенциално по-бързо изтощаване на батерията.

Отвъд хардуерните спецификации софтуерната интеграция исторически е поставяла предизвикателства за лаптопи с два екрана. Докато Asus е изправен пред подобни ограничения с приемането на Windows 11, компанията се стреми да смекчи потенциалните пречки за използваемостта, като инвестира в усъвършенстване на допълнителни софтуерни слоеве и функции.

Asus дава приоритет на софтуерната оптимизация с фокус върху предоставянето на безпроблемно потребителско изживяване. Справяйки се с потенциалните предизвикателства, свързани с функционалността на двоен екран, Asus се стреми да гарантира, че потребителите могат напълно да се възползват от иновативния дизайн на Zenbook Duo, без да срещат значителни проблеми с използваемостта.

 

Заключение

Дизайнът на Asus Zenbook Duo несъмнено привлича светлината на прожекторите, неговите впечатляващи вътрешни спецификации и ангажираност към софтуерна оптимизация заслужават също толкова внимание. С мощен хардуер под капака и съгласувани усилия за усъвършенстване на софтуерната интеграция Zenbook Duo изглежда готов да предложи завладяващо изживяване с два екрана, което безпроблемно се интегрира в работните процеси на потребителите и подобрява продуктивността.

 

Вижте ТУК всички подробности, детайлни спецификации и откъде можете да се сдобиете с това мобилно бижу.

 

Вижте още: Мистерия: коя версия на топ чипсета Snapdragon захранва ASUS Zenfone 11?