Фотоапаратите и смартфоните, пуснати в продажба през последните няколко години, разполагат със сериозни възможности за запис на видео, които до голяма степен обезсмисляха покупката на самостоятелна видеокамера. Смисълът обаче се възвръща, когато имаме камера като LEGRIA HF R56, която предлага интересни нови режими и хардуерни функции, достатъчни да се разгледат с пълна сериозност и отговорност.

Видеокамерите не са просто отзвук от историята

Canon имат прекрасни видео­камери за професионалисти и специални модели за блогъри, за видеокастове и дори за самопрезентации на прохождащи музиканти. Това, което се губеше в каталога на компания­та напоследък, бяха моделите за потребители, които искат да се издигнат на по-горно ниво от снимането със смартфон. Този временен хиатус приключва с появата на LEGRIA HF R56, супер ­компактна видеокамера, идваща с интересен набор от специални режими, които няма как да не погъделичкат любопитството на онези хора, търсещи именно такова решение.

Сред Wi-Fi функциите на видеокамерата се нареждат такива за дистанционно наблюдение и за контрол с помощта на смартфон.

И най-неопитните могат да се чувстват с развързани ръце

Canon са създали видеокамерата, като са имали на ум съвсем конкретни потенциални клиенти, а по този начин трудно могат да сбъркат. На първо място, както стана дума, са новите любители на видеографията, които със сигурност ще оценят висококачествената оптична стабилизация на вградения обектив. Напълно естествено е тези хора да се възползват и от опцията за 32-кратен оптичен зум, недостижим от който и да било умен телефон. Освен това този оптичен зум може да се разширява до 57-кратен, без да се отчита сериозна загуба на детайли в клиповете.

 

А родителите ще бъдат просто очаровани

Лесната употреба, включваща и интуитивно управление чрез тъчскрийн дисплея, едва ли ще оставят равнодушни потребителите, които рядко снимат – предимно на семейни празници и по време на сбирки с приятна компания. Скритият коз на LEGRIA HF R56 обаче е специалният режим за заснемане на малки деца – Baby Mode. Всъщност той служи не само за фактическото снимане, но и за постпродукция на клиповете и добавянето на информация към тях – на колко години е хлапето, какъв ръст и тегло има в даден период от живота си и т.н.

Няма проблем, ако имате и повече от едно дете, тъй като видеокамерата позволява създаване на до три уникални профила за малчугани.

Грижите за удобството на родителите продължават и с опцията да използвате LEGRIA HF R56 като безжичен видео бебе монитор. При необходимост можете да използвате функцията и за пакостливи домашни любимци, като даже се предлага аксесоарът Camera Pan Table CT-V1, позволяващ на камерата да се върти хоризонтално до 200o.

 

Петте режима за звук

Технологията Audio Scene Select гарантира силен и ясен звук, независимо коя от 5-те настройки на стерео микрофоните изберете. Самите настройки се извършват според това, в каква сцена се намирате, за да извлечете максимума както от тихите разходки, така и от шумните събирания. Например, ако сте в актовата зала на някое здание и насочите камерата към лектора, микрофоните ще „акцентират“ върху неговия глас, като ще потискат нежелания шепот на хората около вас.

Обобщено, LEGRIA HF R56 разполага с разнообразни екстри, които могат посрещнат очакванията на доста широка публика.

* * *

 

Технически характеристики:
• Сензор:  3.2 MP Full HD CMOS
• Процесор: DIGIC DV4
• Обектив с 57х зум и оптична стабилизация
• Едновременен запис във
формат AVCHD и MP4
• Специален режим за
настройки на микрофоните според типа на сцената
• Специален Wi-Fi режим за
наблюдение на бебета и
домашни любимци
• 3” тъчскрийн LCD дисплей
• 8 GB вградена флаш памет

Цена към датата на написванена материала: 849 лв.

Тагове: