Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Днес много (дори твърде много) продукти на пазара претендират да са три неща: „безжични“, „геймърски“ и „про“. Сред всички тях предложенията на Logitech задължително изпъкват най-ярко, тъй като бяха първите, които действително премахнаха стигмата, заобикаляща доскоро подобен сорт периферия.

Вижте още: Ултимативно геймърско оръжие за светкавични фрагове

Говорим за неща като латентност, време за реакция, живот на батерията – все важни за един про геймър показатели, по които практически всички безжични аналози отстъпваха на свързаните с кабел варианти на мишки, клавиатури, слушалки.

Благодарение на уникалната си Lightspeed технология Logitech успя да предложи серия периферни устройства, които с пълно право заслужават „Pro“-то в името си – светкавично бързи, с впечатляващо дълго време за автономна работа и безотказна надеждност. Крайно време беше към отлични продукти като клавиатурите G613/G915 и мишките G703/Pro Wireless да се присъедини и също толкова респектиращо добър чифт про геймърски слушалки. Слушалки като G PRO X Wireless.

 

Дизайн


Спокойно можете да разглеждате Pro X Wireless като логичен ъпгрейд над вече отличния кабелен вариант – Pro X. Logitech изключително разумно са следвали принципа „Ако не е счупено, не го поправяй“ и като изключим леко увеличеното (с около 50 грама) тегло, реално получавате идентичен във всяко едно отношение продукт, но с още една сериозна, допълнителна екстра – безжична свобода.

Всички плюсове на Pro X присъстват и тук – допълнителният чифт велурени наушници, ако тези от изкуствена кожа, инсталирани по подразбиране, не ви допаднат, USB Type-C кабел за зареждане, както и специална торбичка за пренасяне.

Самите наушници са големи, удобни, а ходът на двете скоби за настройване на дължината на слушалките е достатъчен дори ако имате малко по-голяма глава или решите да ги използвате в комплект с VR очила като Oculus Quest, да речем. Използването с обикновени очила също е напълно безпроблемно и не нарушава комфорта на преживяването дори и при по-продължително носене.

Качеството на изработка естествено е безкомпромисно – типично за Logitech, G Pro X Wireless оставят усещане за здравина и солидна конструкция, която без проблем ще издържи теста на времето и ще ви служи вярно години наред.


Функционалност


Подобно на кабелния си вариант, G Pro X Wireless са слушалки от затворен тип. Това означава малко по-ограничена звукова картина в сравнение с вариантите от отворен вид, но и по-плътен бас, както и несравнимо по-добра звукова изолация. Външните шумове по никакъв начин няма да нарушават интимността на игралното ви преживяване. Във виртуалния свят на играта може да очаквате изключително детайлна аудио картина с лесни за долавяне звукови индикации – например за посоката на стрелба, стъпки на приближаващ играч или просто фоновите шумове в прелестно композиран продукт като The Witcher 3: Wild Hunt.

Както и класическият G Pro X вариант, безжичната версия разчита на големи, 50 мм говорители, като от Logitech са се постарали цялостното аудио калибриране на Wireless да не се различава драматично от кабелната версия, което е впечатляващо постижение само по-себе си.

Разбира се, до голяма степен заслуга за това има уникалната 2.4 GHz LIGHTSPEED безжична връзка, която е фирмена технология на Logitech. Тя осигурява не само отлично качество на предавания сигнал, но и впечатляващ обхват до 12 метра.

Тъй като освен това консумира и изключително малко количество енергия дори при най-консервативен сценарий, G Pro X Wireless могат да ви осигурят до 20 часа време за автономно използване с едно зареждане.

 

Още екстри


Едно от най-силните предимства на G Pro X Wireless е вграденият висококачествен микрофон, който, разбира се, при необходимост можете да изключите или дори да отделите от слушалките, ако не го използвате.

Особено ключов елемент за този продукт е наличието на усъвършенстван Blue VO!CE софтуер, който не само осигурява отлична чистота на гласа и висококачествена комуникация, но и позволява прилагането на различни ефекти в реално време директно от централизирания Logitech G HUB софтуер.

Отново оттам можете да активирате и специалния DTS 7.1-канален аудио режим за виртуален съраунд, но честно казано, той вероятно ще ви е най-полезен при гледане на филми, не толкова при игра. Просто стерео картината на G Pro X Wireless е толкова добра и прецизна, че едва ли някога ще ви е нужно 3D аудио по време на гейминг.

 

В заключение


Доскоро комбинацията „про гейминг“ и безжично свързване не се ползваше с особено висока репутация. Logitech със замах промениха това – първо в сегмента на класическата игрална периферия – мишки и клавиатури, а сега и в областта на гейминг слушалките от висок клас.

С G Pro X Wireless получавате висококачествен продукт, гарантиращ не само безукорно качество на звука, но и комфорт на използване, дълъг живот на батерията и не на последно място – безжична свобода. Отличен пакет!