За последните 7 години Gigabyte натрупаха доста опит в сферата на мобилните комуникации. За пръв път компанията стъпи на този пазар през 2004 и до момента вече имат доста солидна фамилия продукти от този клас зад гърба си. Моделът G1345 е едно от последните й попълнения и е флагманът в серията Android-базирани смартфон устройства с марката на Gigabyte.


Двойно удобен

Всъщност официалното наименование на устройствата от този тип е PDA Phone – намек за „умната” природа на телефоните от серия G. Както повечето си събратя от класа G13xx, и G1345 предлага едновременна поддръжка на две SIM карти, което е една от най-важните характеристики на цялата G линия. Това е несъмнено предимство, което малко от смартфоните, налични на пазара в момента, предлагат, и е плюс, който повечето български потребители със сигурност ще оценят. Тъй като у нас е честа практика да се използват два номера към различни мобилни оператори, с G1345 няма да ви се наложи да носите два телефона едновременно.

 

Атрактивен смартфон, съчетаващ функционалността на Android с гъвкавостта на едновременното използване на две SIM карти.

 

Достъпен и добре екипиран

Дизайнът на телефона е много приятен – с голям, 3.5-инчов сензорен (капацитивен) дисплей и матов гръб, върху който не остават отпечатъци. Резолюцията му е HVGA (320x480 пиксела) и не може да се мери с тази на Galaxy S II или iPhone – факт, но и за сравнение по отношение на цената също не може да става въпрос – G1345 е значително по-достъпен. Процесорът, с който е екипиран телефонът, е Qualcomm MSM7227-T и е най-бързият от цялата G фамилия – тактовата му честота е 800 MHz. G1345 е и телефонът с най-много налична памет – 512 MB ROM и 512МВ RAM (срещу комбинация от 512/256 МВ за моделите от по-нисък клас). Вградената камера е 5 МР с автофокус и за разлика от другите G телефони със собствена светкавица. Апаратът предлага поддръжка и на microSD флаш карти памет с капацитет до 32 GB, а размерите му са изключително компактни – 120x62.5x13.9 мм и тегло около 123 грама.


Гъвкав и функционален

Друг голям плюс на G1345 е фактът, че той идва с предварително инсталирана 2.3 версия (Gingerbread) на Android, докато останалите представители на серията използват 2.2 (Froyo). Апаратът предлага поддръжка както на GSM/GPRS/EDGE, така и на WCDMA/HSDPA мрежи, а освен това и куп допълнителни екстри, като G-сензор, сензор за разстояние и осветеност, електронен компас и пълна интеграция с популярните напоследък социални мрежи. Отделно ще разполагате и с GPS модул, както и Wi Fi/Bluetooth 2.1 + EDR безжична връзка. Батерията също е удобно голяма – 1500 mAh, осигуряваща до 4.5 часа време за разговори и до 115 часа в режим стендбай.

 

Идва с инсталиран Android 2.3 (Gingerbread), G-сензор, сензор за разстояние и осветеност, електронен компас и GPS модул. Вградената камера е 5 МР с автофокус и за разлика от другите G телефони със собствена светкавица.

 


ДАННИ: 3.5-инчов, капацитивен HVGA (320x480 пиксела), сензорен дисплей; Qualcomm MSM7227-T процесор на 800MHz; 512 МВ собствена ROM и 512 МВ RAM памет, поддръжка на microSD карти с капацитет до 32 GB; две SIM карти (една с поддръжка на 3G (WCDMA) мрежа и една за 2G (GSM)); 5 МР камера с автофокус и вградена светкавица; GPS модул, сензор за движение и осветеност, електронен компас, Wi-Fi (802.11b/g) и Bluetooth 2.1 + EDR безжична връзка; Android 2.3 (Gingerbread)

ДА: Бърз процесор, актуална версия на Android; две SIM карти, достъпна цена

НЕ: Ниска резолюция на дисплея, вече има и по-нова версия на Android

МНЕНИЕ: Достъпен и функцио­нален смартфон с интересен набор от функции и поддръжка на два мобилни номера едновременно – рядко срещана опция в моделите от този клас.


 

 

Тагове: