През последните години производителите на таблети жонглират успешно с различни размери. В един момент хит бяха 10.1-инчовите, замениха ги 7-инчовите, а в последно време се наложиха 8-инчовите модели. Разбира се, тук говорим за масовите предпочитания, но има други потребители, които търсят по-голяма площ за работа. Именно за тях е и първият в България 13.3-инчов таблет HANNspree.

 

С таблет мястото е дефицит... или не

HANNspree е таблет, който няма да приберете във вътрешния джоб на якето си, но ако търсите максимална площ за работа, не можете и да очаквате подобно нещо. Той е оборудван с 13.3-инчов LED дисплей с HD резолюция 1280x800 пиксела. Използвана е IPS матрица, което означава, че зрителният ъгъл е доста широк. Не на последно място, особено когато говорим за подобен голям дисплей, е 10-точковият тъчскрийн, който прави разглеждането на снимки и боравенето с приложения по-интуитивно.

Макар резолюцията да не е твърде висока, тя е повече от достатъчна за сърфиране в интернет, мултимедия, игри, но най-вече за работа. За това помага и хардуерът – процесорът е 4-ядрен ARM с честота 1.6 GHz, оперативната памет е 1 GB, а вътрешната памет – 16 GB, която може да се увеличи чрез microSD карта (до 32 GB).

На предния панел са двата високоговорителя (по 1.5 W), които възпроизвеждат висок и ясен звук. Голям плюс е наличието на mini HDMI порт, чрез който можете да включите таблета към телевизора си, а чрез Bluetooth 4.0 – да го свързвате с други поддържани устройства. Важна роля има и microUSB портът, в който могат да се включат мишка, клавиатура или външен HDD. Животът на батерията (4000 mAh) е оптимален за устройство с подобен дисплей и с едно зареждане осигурява 5 часа непрекъсната работа. Ако трябва да обобщим хардуера, това е таблет, с който няма да изпитате дефицит на работна среда, както може да се случи с по-малки модели.

Операционната система е чист Android

HANNspree работи с операционна система Android 4.2, представена в най-чист вид. Това означава, че няма да е нужно да свиквате с определен скин, сторил се приятен на производителя. Налични са само най-нужните приложения – файлов мениджър и по-важното – тексто­обработващи програми, с които да редактирате и създавате презентации, таблици и документи. Ако търсите повече приложения, на разположение е целият Google Play Store, от който можете да си свалите всичко необходимо.

Актуална цена на HANNspree SN14AT71B можете да намерите на сайта на официалния вносител - ВАЛИ Компютърс.

Тагове: