Техническите характеристики отдавна не са най-интересното, с което може да ви грабне един лаптоп. Не че вече няма впечатляващи модели, но сега те впечатляват с друго – с уникалния си външен вид. И под „уникален” наистина разбирам уникален – новият модел на НР от линията потребителски мобилни компютри Pavilion dm4 може да се персонализира както на вас ви харесва. За да ви затрудни в избора, компанията предлага 12 ексклузивни „тапета”, създадени от именити творци.


Дизайн ръчна изработка

HP PavilionHP Pavilion dm4 е носител на новата концепция на НР за допълване на функционалността и мобилността с радващ окото дизайн. В модела е заложена философията MUSE (Materials, Usability, Sensory appeal, Experience), която обединява използването на разнообразни материали и технологии за постигане на ефектен външен вид в допълнение на лесната употреба. Част от елементите на привлекателния дизайн са ръчна изработка и са дело на добре познати творци от цял свят. Като резултат HP Pavilion dm4 идва с метално покритие и свежи гравюри по него.


Мощ в малка кутия

HP Pavilion dm4 е предназначен за лайфстайл потребители, които държат на външния вид, но не искат да се лишат от мощта на настолния си компютър. За разлика от голяма част от мобилните работни станции ноутбукът на НР тежи само 2 кг и е с дебелина 2.5 см, което е доста малко за машина с подобни характеристики и 14” дисплей.


Няколко думи за спецификациите

И все пак не може да не кажем няколко думи и за техническите параметри на HP Pavilion dm4. Ноутбукът работи с процесор Intel Core i5, като се предлага и с опционална графична карта ATI Radeon HD5450. Оборудван е с 35.6 см (14’’) BrightView LED дисплей. Разполага с вградено оптично устройство. Защитата срещу кражба се осигурява от четеца за пръстови отпечатъци с HP SimplePass, а издръжливостта на батерията наистина впечатлява – до 6.5 часа работа.

* * *

HP Pavilion dm4
www.hp.com
2099 лв.

HP PavilionДАННИ:

Дисплей: 35.6 см (14’’) BrightView LED
Процесор: Intel Core i5-430M 2.26 GHz
Батерия: 6-клетъчна Li-Ion
Комуникация: 802.11 b/g/n
Тегло: 1.968 кг
Размери: 34.08 x 22.8 x 2.5 см
ОС: Windows 7 Home Premium 64-битов
ДА: Ексклузивен дизайн и при 14” лаптоп
НЕ: Сравнително висока цена
МНЕНИЕ: Мощен модел, въплъщаващ съвременна философия за ергономика и дизайн

 

Материалът е от актуалния брой на списанието.

Тагове: