Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

В света на игралните конзоли Nintendo на практика са цяла една самостоятелна вселена. За света на портативните гейм системи това важи с двойна сила. След като Sony на практика се изтеглиха от този пазар в началото на миналата година, Nitnendo останаха самостоятелен негов господар, който го доминира тотално.

Вижте още: Nintendo Switch Lite: най-популярната конзола вече е още по-автономна

И напълно заслужено, тъй като техният уникален Switch е една от най-авангардните, мощни и което е най-важното, ударно подплатени с цял куп страхотни ексклузивни заглавия игрални платформи, достъпни в момента.



Конзола като никоя друга

При все че е вече на повече от 3 години, Switch продължава да е една от най-добре продаващите се конзоли на пазара – над 68 милиона продадени броя до есента на тази година.

Причината за това не е само фактът, че на практика Switch се състезава единствено със себе си в този сегмент от пазара. Макар че още с излизането й много играчи побързаха сравнят тази платформа с ултра популярните в момента смартфони, приликите между двете са много по-малко от разликите.

Основният плюс на Switch е голямото N зад гърба му. От момента на появата си тази конзола се радва на непрекъснат и солиден поток от впечатляващи ексклузивни заглавия, много от които (като легендарната The Legend of Zelda: Breath of the Wild например) предлагат настолно ниво на визия и геймплей в ултра портативен, преносим формат. Това е комбинация, с която в момента дори най-мощният геймърски смартфон или таблет трудно могат да се похвалят.

Прибавяме към това и изключителния комфорт на използване благодарение на двата уникални Joy-Con контролера, които предлагат ниво на контрол, което е на светлинни години от обичайните on screen опции за управление при смартфоните. В същото време Switch гарантира изключителна гъвкавост на употреба, като с едно движение се трансформира от изцяло мобилна платформа, с която можете да играете в движение буквално навсякъде, в повече или класическа настолна конзола, която можете да включите към всеки телевизор или монитор, разполагащ с HDMI вход.



Игри със запазената марка на Nintendo

При все че не е най-мощната конзола на пазара (а и много рядко продукт на Nintendo се е борил за подобна титла), днес Switch е по-изгодна покупка от всякога. Причината естествено е основно една: игри! Макар да са хардуерно впечатляващи, новите PlayStation 5 и Xbox Series X/S в момента страдат от разочароваща липса на ексклузивни заглавия, които да оправдаят покупката им (и не на последно място доста високата им цена).

За разлика от тях Switch разполага с респектиращо количество култови заглавия, които не само са достъпни единствено за платформата на Nintendo, но и предлагат редица уникални геймплейни характеристики със запазената марка на големите N. Говорим за фантастични игри като Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, Super Smash Bros. Ultimate, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Pokemon Sword and Shield, Super Mario Odyssey, Pokemon: Let's Go, Pikachu!, Super Mario Party, Splatoon 2 и още много, много други.

Нещо повече – за разлика от вече споменатите next gen платформи на Sony и Microsoft, Switch е лесно достъпна – не само от гледна точка на пазарни наличности (т.е. за разлика от PS5 и Xbox Series X/S всъщност можете да си я купите), а и от гледна точка на игрално съдържание.

Просто Nitendo открай време правят игри, които са еднакво подходящи както за малките, така и за порасналите геймъри – така че без значение дали сте на 8 или 80, заглавията за Switch ще ви забавляват страхотно.



Светъл Switch надежда

Ако сме успели да ви убедим, че Switch всъщност е отлична покупка дори и през 2020, добре е да се насочите към модела Red & Blue, предлаган от Ozone.bg, при това с напълно безплатна доставка! Това е конзолата с червена кутия. В нея ще откриете най-новата ревизия на Switch, която предлага подобрен екран и удължен живот на батерията.

В интерес на истината дори вече да разполагате с конзола (или РС) без значение от старата или новата генерация, Switch все така си остава отлична покупка. Просто защото тази конзола предлага съвършено различно игрално и мобилно преживяване в сравнение с класическите настолни варианти и ако до момента не сте имали досег с екстравагантния шарен и на моменти леко шантав свят на Nintendo игрите, ви очаква истинско пиршество за сетивата.

Честно казано, нашето лично мнение е, че в година като настоящата всеки от нас би могъл да се възползва от свежа доза Mario, Pokemon или Zelda в ярки анимационни цветове, заредени с неповторимо анимационно настроение.