Philips са една от онези компании, умеещи да намират баланса, като едновременно осигуряват „онова, което всички очакват“, но го съчетават със собствени разработки и по този начин не изневеряват на хората, които вече са се доверили на марката. Нагледното доказателство за тези думи е телевизорът Philips 55PUS7150, комбиниращ висококачествен 4К Ultra HD панел, операционна система, базирана на Android, и патентована технология Ambilight, с която светлината от екрана ви обгръща.

 

Кое е най-важното за този телевизор

С този модел Philips хвърлят истинска бомба на световния пазар, като явлението не прави изключение и в родната търговска мрежа. 55-инчовият телевизор 55PUS7150 прелива от първокласни функции, коя от коя по-интересни, като единственото ни колебание е на коя от тях да обърнем внимание най-напред. И тъй като използвахме глагола „прелива“, можете да го разбирате съвсем буквално! Защото екранът действително излиза извън рамката си, което се дължи, разбира се, на патентовата технология Ambilight. Тук имаме нейната 3-странна версия – разноцветните светодиоди са разположени от двете страни и в горната част на панела.

Както е известно вече от много години, Ambilight създава впечатление, че дисплеят е още по-голям, отколкото е в действителност, а успоредно с това носи уют в помещението и преди всичко: намалява умората в очите на зрителите при по-продължително гледане.

 

8 милиона пиксела за смайващи кадри и видео

55PUS7150 идва с 4К Ultra HD резолюция, четири пъти по-висока от Full HD и от разделителната способност на 8-мегапикселов кадър. За да е сигурно, че изображенията на екрана винаги ще са с възможно най-доброто качество – дори тогава, когато входящият сигнал е с по-малка от 4К картина, – телевизорът се възползва от технологията Ultra Resolution за интелигентно премащабиране в реално време. Особено внимание при всеки статичен кадър се обръща на параметрите за рязкост на обектите, усещането за дълбочина на сцената и високото контрастно съотношение. При видеото пък основната грижа е за естествени движения без насичане и размазване.

 

Специални технологии и функции за картината

Ultra HD панелът сам по себе си едва ли щеше да е толкова интересен, ако не идваше с необходимите софтуерни разработки, чрез които всеки детайл се откроява – както в статичните кадри, така и при най-динамичното видео. Тези алгоритми също не могат да се подредят по степен на важност, но може би най-съществената от тях е Pixel Precise Ultra HD, която е достатъчно самообясняваща се от името. Става дума за система, при която се регулират яркостта и цветопредаването на всеки отделен пиксел, за да може цялостната картина да има винаги оптимален контраст и прецизни тонове на цветовете.Pixel Precise Ultra HD си има и солидна хардуерна основа. LED подсветката на телевизора се контролира от технологията Micro Dimming Pro, при която се прави анализ на 6400 различни зони от площта на екрана, като всяка от тях може да изобразява наситен черен цвят или ярко бяло. По този начин се постига мултимилионно контрастно съотношение.

 

Няма как да сбъркате със смарт платформа Android

Операционната система на Philips 55PUS7150 е Android, специално разработена за телевизори. От една страна, получавате добре позната платформа с огромно количество безплатни и комерсиални приложения. От друга страна, те изглеждат феноменално на голям екран.

Пълната поддръжка на Google Play дава достъп не само до работни, комуникационни и образователни приложения, но и до игри, които могат да се управляват комфортно с джойпад, свързан към USB порта на телевизора. За безпроблемната и плавна работа с операционната система се грижи мощен четириядрен (Quad Core) процесор.

 

Картината е ясна... А как е звукът?

Този модел на Philips е нагледният пример, че силен и чист звук може да се очаква дори от телевизор с ултратънък профил. Налични са 3 високоговорителя с обща мощност 25 W (RMS). Поддържа се популярният кодек DTS Premium Sound, а върховното аудио изживяване се гарантира и от технологиите Clear Sound, Smart Sound и Triple Surround.

Научете още за хардуерните и софтуерните функции на телевизора »

На тази страница можете да прочетете още за технологиите и характеристиките на телевизора Philips 55PUS7150:

 

• Pixel Precise Ultra HD
Независимо дали гледате 4К съдържание или преоразмерено от SD, HD и Full HD източници, тази технология гарантира винаги оптимален контраст и напълно прецизен цвят на всеки пиксел от картината.

Micro Dimming Pro
Светодиодната подсветка може да се контролира в 6400 автономни зони. По този начин черният цвят е наситен там, където е необходимо, без да се губи яркостта или искрящото бяло в други части от сцената.

Perfect Natural Motion
Повечето филми се заснемат с 24 кадъра в секунда. Но с PNM скоростта се увеличава четирикратно, за да е напълно сигурно, че обектите във видеото винаги ще са с ясни очертания и реалистични движения.

Google Play
Достъпът до всички приложения и игри за Android превръща телевизора в работна станция или център за развлечения. Можете да се почувствате като истински геймър, без да имате отделна игрова конзола в хола си.

Google Cast
Синхронизацията на телевизора с Android-базиран смартфон или таблет позволява да подавате съдържание към телевизора, без да прекъсвате другите си занимания на мобилното устройство.

3а триизмерната мултимедия с телевизора идват 4 чифта пасивни 3D очила.

Моделът има двубандов Wi-Fi модул с поддръжка на Wi-Fi Direct. Сред интерфейсите се нареждат 4х HDMI и 3x USB.

Поддръжката на VESA стандарт позволява да монтирате 55-инчовия (139 см) панел директно върху стена.

Ambilight контролира цвета на светлината, като я адаптира към цветовете в текущата 2D или 3D сцена на екрана, но и с цвета на стената зад телевизора.

Дизайнът на телевизора е създаден да се слива с всеки интериор. Това се постига с Angled Central поставка и рамка в неутрално сиво.

Дистанционното има клавиатура за удобно въвеждане на текст в браузъра, търсачките и чат програмите.

Телевизорът позволява гласово търсене.

Разполага с 16 GB вградена флаш памет за приложения.