Новият 65-инчов модел Samsung S95B бележи разгръщането на портфолиото на марката и така през 2022 г. виждаме представител на OLED технологиите. След почти десетилетие новият OLED модел на Samsung е тук - със сигурност можем да кажем, че дългото чакане си заслужаваше. Моделът идва с нов дизайн на панела, базиран на Quantum Dot технологията, предоставя всички предимства на OLED плюс още по-чисти цветове и по-ярки акценти в картината. Трудно е да се опише с няколко думи колко добра е QD OLED – новата и подобрена OLED технология на Samsung в сравнение с другите 4K телевизионни опции на пазара. Определено може да се каже, че в момента няма нищо, което да предоставя така перфектно комбинацията от яркост, дълбочина на цвета, точност на цветовете и време за реакция на пикселите, както го прави този QD OLED модел на Samsung.

 

Тънък като лазерен лъч

 

Още преди да включите телевизора в контакта, ще бъдете възхитени от елегантния му външен вид, издържан в изключително тънък корпус, неслучайно наречен от компанията LaserSlim. И наистина човек може да се зачуди как инженерите на Samsung са успели да съберат всички най-съвременни технологии в толкова тънко тяло.
OLED панелите определено ни разглезиха, когато става дума за дизайн, като в случая S95B е перфектен пример за това: моделът изглежда страхотно от всеки ъгъл. Отпред неговият великолепно тънък панел и тънките рамки правят това, което гледате, да е в изключителен фокус, създавайки чувството, че потъвате в самата картина. Самият „мозък“ и останалата електроника на телевизора са добре събрани в малък правоъгълен панел на гърба на телевизора, в който се намират и портовете за свързване – S95B разполага с четири HDMI порта, които поддържат 4K при 120 Hz, два USB порта, оптичен порт, вход за коаксиален кабел и Ethernet.Технологиите, които идват от бъдещето

 

Неслучайно използвахме думата „мозък“ относно процесора, с който идва този модел. Става въпрос за невронния квантов процесор на Samsung OLED, който успява да създаде най-доброто 4К изживяване в момента. Neural Quantum Processor 4K всъщност задвижва цялата техническа мощ, която е на ваше разположение. В синхрон с интелигентната функционалност на платформата Tizen ще се насладите на ярка и плавна картина чрез технологията за оптимизация на яркостта на OLED и технологията за прогнозиране на разпределението на цветовете с цел повече яркост, повече прецизност на акцентите и по-реалистични цветове. Освен това благодарение на технологиите Samsung Object Tracking Sound и Q-Symphony с Dolby Atmos ще бъдете разтърсени от безупречно чист и мощен саунд, докато се радвате на вашето съдържание. Разбира се, говорейки за нови технологии, няма как да пропуснем и гласовия асистент Bixby.

 

Зашеметяваща картинаНай-основният показател в един телевизор – картината, тук е издигната в култ. 65-инчовият екран на Samsung S95B ще прикове цялото ви внимание за много кратко време, след като го включите. QD OLED е нова технология, която съчетава предимствата на страхотния контраст, цвят и времето за реакция на пикселите, които имаме и при традиционните OLED панели с още по-високата яркост и нисък разход на енергия, която носят QD OLED панелите. Предимствата на QD OLED са повече и по-забележителни от това, което можете да прочетете тук – трябва просто да се види на живо. Накратко –  това е най-впечатляващата технология за телевизионен панел, която някога е излизала на пазара.
Стандартното и HDR съдържание изглежда толкова добре на този телевизор, че без да се усетите, ще изпитвате wow-фактора отново и отново, докато гледате филмите или играете на някоя игра. Този панел е в състояние да показва повече цветове от всеки друг, който някога сте виждали. Освен това картината е много ярка – притежава над 1000 нита пикова яркост, което означава, че е в състояние да преодолее отблясъците дори в ярко осветени стаи. От друга страна OLED технологията предоставя изключително дълбоки и наситени нюанси на черното, което е и основата за тази великолепна картина, която ще се разкрие пред очите ви.Играч от класа

 

Ако досега говорехме за представянето на телевизора със стандартното видеосъдържание, то когато става въпрос за модерния гейминг, S95B е на изключително високо ниво и на тази сцена. OLED е любимият вид панел за гейминг на мнозина благодарение на ниското време за реакция на пикселите, страхотните цветове и бързите честоти на опресняване и това седи точно така и при S95B. Този панел е способен да възпроизвежда 4K резолюция с честота до 120 Hz чрез HDMI 2.1 интерфейса и тъй като и четирите му налични порта поддържат тази функция, можете да свържете PlayStation, PC и Xbox към него едновременно и пак да имате още един порт за eARC саундбар система например. Забележителна опция е наличието на Game bar & Ultra-wide viewing angle, предоставени от Tizen интерфейса на телевизора с достъп до множество опции за игри.
Моделът не само може да възпроизвежда 4K резолюцията при 120 Hz, но също така поддържа и технологиите за променлива честота на опресняване (VRR), FreeSync Premium и автоматична ниска латентност (ALLM). Наистина няма какво друго да се каже –  играта на Samsung S95B е фантастично изживяване.

 

Tizen – умната платформа


Samsung S95B работи с най-новата версия на базираната на Tizen интелигентна платформа, която дава огромен избор на приложения за стрийминг на видео – налице са всички основни налични услуги като Netflix, Prime Video, Apple TV+, Disney+, Now TV, Rakuten, YouTube и др. Налице е и приложението SmartThings, което прави настройката лесна, заедно с гласовия контрол чрез Bixby. Можете лесно да направите AirPlay 2 връзка със съвместимите устройства благодарение на активна подкана, която изскача, когато бъде открито такова устройство. И накрая – тук е налична и опцията за два екрана Multi View, която е комбинирана с приложение за видеоразговори, въпреки че ще ви е необходима камера за последното.

Ако търсите телевизор или обичате новите технологии, новите OLED модели на Samsung са едно отлично предложение, осигуряващо отлична визия, звук и премиум усещане, като те неслучайно получиха отлични ревюта от престижните TechRadar, What Hi-Fi и Expert Reviews.

Снимки: Samsung