Тазгодишното издание на мобилния конгрес ясно показа амбициите на Huawei да се превърне в лидер в смартфон сегмента. Компанията имаше голям и атрактивен щанд и представи впечатляващи модели като  Ascend P1 – един от най-тънките смартфони в света, и четириядрения смартфон Ascend D. Моделът, който тествахме сега, е носител на престижната награда за дизайн iF 2012. Huawei U8850 Vision е избран измежду 4322 конкурентни продукта от 48 страни и от тази седмица може да се намери на нашия пазар благодарение на Computer 2000.

 

Първият поглед разкрива алуминиев unibody дизайн и леко извит дисплей – екстра, която не се среща често в смартфоните. Дизайнът е унисекс, изключително привлекателен – предният панел е покрит изцяло от изрязан и полиран кристален блок, устойчив на надраскване, изработен по технологията, по която се произвеждат скъпите часовници, в който са намерили място традиционните за платформата бутони за управление, а тялото е изработено от алуминиева сплав с гумирани части в двата края. Unibody дизайнът на корпуса гарантира неговата здравина, тъй като е изрязан от масивен метален блок. В ръката телефонът създава усещане за монолитност и стабилност, като освен това е удобен за хващане, тъй като тежи 135 г и е с профил 9,9 мм.

 

 

3.7-инчовият сензорен екран с резолюция 480x800 пиксела осигурява достатъчна яркост, добро цветопредаване и ъгли на видимост. Премиум излъчването, започнало с алуминиевия корпус, се подсилва от поставеното върху екрана извито стъкло, за чиято изработка компанията издава, че са необходими 17 часа.

 

Устройството работи под Android 2.3, разчита на процесор Qualcomm Snapdragon с работна честота 1 GHz и 512 MB RAM памет.

 

 

Хардуер и софтуер


С процесор на 1 GHz, 512 МВ RAM памет и Android 2.3, Huawei Vision се представя повече от добре и осигурява приятно преживяване при сърфиране в интернет. Дори и тежки страници се зареждат бързо, а освен това браузърът може да покаже и Flash съдържание. Бързо се зареждат и останалите приложения, така че потребителите на телефона ще могат без проблем да се забавляват в хилядите заглавия в Android Market. Батерията с капацитет 1400 mAh е достатъчна за около ден работа, че и повече, ако се въздържате от натоварващи задачи и 3D игри. Важно е да споменем, че в чипсета е добавен и графичен ускорител Adreno 205, който се грижи за графичната производителност. Такава е нужна, тъй като Huawei е избрала приложението SPB Shell 3D за промяна на стандартния външен вид на Android, който тук е във версия 2.3. 

 

 

 

 

Популярният 3D интерфейс тук е поставен безплатно, т.е. не се налага да заплащате 15 долара, колкото е неговата цена в Google play.

 

 

 

Продължава на следващата страница

 

Софтуерът осигурява множество възможности за персонализация на седемте страници на основния екран, добавя приятни 3D ефекти при превъртането им, а освен това включва атрактивно изглеждащи уиджети. Въвеждането на информация на свой ред е поверено на клавиатурата TouchPal, но няма проблем тя и SPB Shell 3D да бъдат изключени и да преминете към стандартния Android или техни алтернативи.

 


Камера

Вградената камера е с резолюция 5 мегапиксела. Тя  използва стандартния интерфейс на Android и може да записва 720р видео при 30fps, което се запазва във формат 3gp. Снимки и видео, заснети с Vision при различни условия да разгледате в нашата фотогалерия.

 

Тестови снимки

 

 

 

Тестово видео

 

 

 

 

Определено Huawei Vision е устройство, в което си струва да инвестирате. Той е с качествена  изработка и предлага много добро съотношение цена/качество. Вече нямаме търпение да се срещнем и с моделите на Huawei от серията Ascend, които също ще бъдат предложени на нашия пазар.

 

 

 

 

 

 

Тагове: