Много често се случва от невнимание да надраскаме дисплея на телефона си или направо да го счупим. Sony предлагат смартфон, който може да ви спести тези нерви – новият Xperia Go притежава IP67 сертификат, тъй като е водо- и прахоустойчив, а корпусът му понася всякакви удари. Смартфонът идва като конкуренция на Motorola Defy+ и Samsung Galaxy Xcover и е изключително полезен за спортуващи и работещи в екстремни условия.

Разгледайте и всички наши видеоревюта на този адрес.

 

Спортувай активно

Xperia go e създаден за потребители с активен начин на живот. Разполага със специални приложения за тичане и разходка, фенерче и компас, които са обединени в папка Fitness. В нея е включено приложението miCoach на adidas, с което изграждате тренировъчни програми или използвате готови такива, следи постиженията ви и дори нивото на износване на маратонките. WalkMate е истински помощник в ходенето пеша – с помощта на акселерометъра той брои вашите крачки и ви позволява да си нагласите лимит, за да се предпазите от преумора, пази дневните и месечните ви резултати и изчислява изгорените калории. FigureRunning пък превръща тичането и разходката в истинско забавление, като чрез GPS сигнал рисува на екрана трасето, което сте изминали. При повече желание, тичайки може да нарисувате логото на HiComm :-), като междувременно слушате музика чрез плейъра или вграденото радио. Включените в комплекта слушалки не са от най-удобните, особено за дълга употреба, тъй като наушниците им са от пластмасови, а не гумени тапи с различни размери,  които ни допадат повече.

 

IP67 сертификат гарантира водоустойчивост и лесна работа с мокри пръсти.

 

В действие

Благодарение на двуядрен 1GHz процесор Cortex-A9 може да снимате за по-малко от секунда при заключен смартфон. Моделът разполага с 5 МР камера с автофокус, LED светкавица и 3D панорама. Видео се записва в 720р, а 3.5-инчовият дисплей е с BRAVIA енджин, при който цветовете остават ярки, а текст се чете при директна слънчева светлина. Go не притежава фронтална камера, което е сериозен минус за любителите на видеоразговорите.

Различен от останалите

За разлика от конкурентите си освен на функционалност Xperia go залага и на визия. Има приятен на допир пластмасов корпус с профил 9.8 мм. Докато другите екстремни смартфони са черни, Sony предлагат бял и жълт вариант, така че и дамите могат да бъдат стилни, докато спортуват. Цената на модела е около 550 лв. без обвързване с договор. Vivacom го предлага за 16.90 лв. месечно при 2 г. договор за Net&Call Тоp (19.80 лв).


ДАННИ:  Android v2.3 (Gingerbread); 3,5” Mobile BRAVIA Engine дисплей 480х320, 165 ppi; двуядрен 1 GHz процесор, 512 MB RAM: флаш памет 8 GB + слот за microSD; IP67 сертификат за водо- и прахоустойчивост, ненадраскващо се покритие на дисплея

ДА: Компактен и издръжлив,  с пълен комплект спортни приложения. Удобен за сърфиране и слушане на музика.

НЕ: Вграденият браузър е доста тромав. Свалeте Firefox от Google Play за лесно и удобно сърфиране.

МНЕНИЕ: Особено подходящ за спортни натури и работещи в екстремна среда. Ако можете да си позволите цената, ще останете доволни от възможностите на Xperia go.


 

 

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

288 | 22.06.2019
Още от Tech

Huawei nova 5 е нов триумф за средния клас

79 | Преди 20 ч.