Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

В несигурните времена, в които се налага да живеем, все повече хора избират домашния уют пред забавленията навън. Какво по-добро от това да се настаним удобно със семейството си на дивана и да се насладим на незабравима киновечер с истинската магия от голямото кино, но пренесена у дома? Ще ни е необходим и подходящ телевизор, разбира се, но изборът измежду различните модели е наистина голям. Кой ще е вашият избраник?
Аналогично на серията от миналата година, която бе кръстена със собствено име – The One, моделната линия 8505 с новите телевизори на Philips носи същото име, като характерно за нея е, че притежава доста от новостите, познати при високия хай енд клас, но на цена, която е далеч по-достъпна за потребителите. Новата серия предлага и нов избор от интересни размери, започващи от 43-, 50- и 58-инчови телевизори, достигащи до варианти с още по-сериозни размери от 70 и 75 инча!


Подобренията започват от панела


Ако говорим за наследство, новата серия 8505 има всичко, което притежаваше и миналогодишната. Разликите обаче са винаги положителни и нагоре. Новите модели са с още по качествен 4К панел и по-високо ниво на яркост спрямо предишната серия (400 нита). Налице е и гордостта на Philips – мощният видеопроцесор P5 Perfect Picture, гарантиращ плавно движение във всяка сцена, подобряване на кадрите с по-ниско качество и много други технически вълшебства. Нещо, което се превръща в традиция за Philips – и тазгодишните модели поддържат всички популярни HDR стандарти. Това са HDR10 и HLG, използващи статични метаданни (телевизорът регулира картината за целия филм на базата на сцената с най-висока яркост), както и най-актуалните HDR10+ и Dolby Vision – работещи с динамични метаданни. При тях регулирането на сигнала става сцена по сцена, последователно за всеки кадър. В резултат се получава великолепна ярка и цветна филмова картина. Ако имате игрова конзола, може да изпитате и още по-зашеметяващо преживяване – игрите оживяват с цялата си предвидена визуална красота.


Изящество във физическа форма


Освен перфектна картина на образа моделите от серията Philips 8505 притежават страхотен съвременен минималистичен дизайн, към който светът масово се ориентира. Тънката сребристосива рамка е почти незабележима, вписва се във всеки интериор. А в същото време, отново типично за Philips, телевизорите са изработени от висококачествени материали, в които няма евтини елементи. Използват и красива метална стойка, която може да се завърта (за моделите до 58 инча, разбира се). 65-инчовият модел от серията има фина централна стойка, която обаче е неподвижна, а гигантските модели с размер на екрана 70 и 75 инча предлагат регулиране височината на крачетата, на които са поставени, за да може удобно да разположим мощния саундбар в долната им част.

Добра идея нали?

 

Истински звуков водопад


Няма как – освен красив образ новите телевизори трябва да осигуряват солидно и добро звучене. В новата серия това се осъществява от високоговорителите с мощност 20 W, подкрепени от технологии като Dolby Atmos, 5-лентов еквалайзер, система за подобрение на басовете, както и непрекъснато следящ ситуацията изкуствен интелект, автоматично изравняващ нивата на звуците. Всяко трепване на листо, тих диалог, ромолене на поток или бесни изстрели се чуват ясно и отчетливо, за да имате чувство, че сцената се разиграва в хола пред вас. Dolby Atmos е технологията, позволяваща съвместяването на телевизорите с всякакви формати, независимо от какъв източник гледате. Това е особено полезно при гледане на филми от Amazon или Netflix, което гарантира, че звукът ще бъде корект­но предаден пред вас. Разбира се, истинските кино фенове в случая едва ли биха разчитали единствено на вградената саунд система. Затова моделите позволяват интегрирането с най-различни акустични тела от типа саундбар.

 

Да носиш името Philips значи още екстри


Емблематичната технология на Philips за разширяване на зрителното възприятие се нарича Ambilight и в новата линия 8505 е 3-странна. Освен уникалната способност за приспособяване на светлината спрямо цвета на стената новост при нея е Ambisleep режимът. Когато заспивате и телевизорът се изключва, яркостта бавно намалява, придружена от приятни звукови ефекти (лагерен огън, дъжд, плаж, вятър и др.).

Можете да променяте настройките им по ваш вкус. Операционната система е Android 9.0, което автоматично означава поддръжка на функции от Google. Това включва гласовите асистенти Google Assistant и Alexa, които можете да командвате направо чрез микрофона на дистанционното, да управлявате много от възможностите на телевизора, както и да „вадите“ информация от интернет. Ако добавим още Wi-Fi 11ac DB, Bluetooth 4.2 audio, DTS Play-Fi и DTS HD възможностите, ще разберете, че сред новите телевизори Philips 8505 е доста вероятно да намерите именно онзи, който отдавна търсите!