Въпреки очертаващите се по-трудни от икономическа гледна точка месеци съвсем скоро ще видим на пазара нови модели OLED телевизори от Philips – компанията с лидерски позиции в тази област, получила само през 2019 г. невероятните 80 отзива и награди „Най-добър телевизор“!

Днес стана ясно, че TP Vision продължават да надграждат успеха на марката си Philips, обявявайки старта на продажбите на новите си OLED телевизори за 2020 година. Моделите носят следните имена – Philips OLED 805/855/865 и ще се предлагат от началото на юли в 55” и 65” размери.

 

Новите модели Philips OLED TV

Philips OLED 805 Philips OLED 855 Philips OLED 865
     

 

Ново поколение процесор P5 и AI помощник за по-добра картина

Всички телевизори от серията OLED 800 ще притежават 4-тото поколение на процесора P5, надграждащ още повече мощността и предимствата при обработката на картината в реално време, позната от предишните P5. Работата му ще бъде улеснявана от новите функционалности на AI технологията, за да може финалният резултат на образа да е на още по-високо ниво. Какво се има предвид с тези думи ли? Ами… всъщност обработката от изкуствения интелект има за цел не само да „изстисква“ повече и повече възможности от основните 5 най-важни параметъра за добър образ (източник, цвят, контраст, движение и острота), но сега е специално проектирана да търси по-добър баланс между всички тях, така че да се получи още по-реален и естествен образ.

Още по-добър HDR?

Стремежът към съвършенство винаги продължава и това се потвърждава от факта, че Philips TV е една от малкото марки на пазара, предлагащи поддръжка на всички основни HDR стандарти. Съвременните топ телевизори разчитат на HDR, за да създават спираща дъха картина, но за какво ви е телевизор, който „не разбира“ HDR съдържанието на масово гледаните стрийм компании като Netflix и Amazon например? Именно тук се включва подкрепата на четвъртото поколение P5 процесор, предлагащ чудесна HDR производителност и поддръжка на HDR10, HDR10+ и Dolby Vision (с поддръжка на режима Dolby Bright).

Още малко за картината. През миналата година голямо впечатление ни направи уникалната Perfect Natural Reality TV на Philips. В новите модели тя е подобрена още повече и според производителя ще предлага още по-добър контраст, по-дълбоки тонове и реалистично възпроизвеждане на отражения, по-добра острота и по-естествени и точни тонове на кожата. Всичко това е необходимо за по-добрата трансформация на обикновеното SDR съдържание в истински наподобяваща HDR картина.

Philips винаги са държали на добрия звук

Звукът? И тук има допълнителни подобрения спрямо предишните отлично звучащи модели. 50-ватовата система на тези телевизори сега се отличава с нов дизайн на нискочестотния високоговорител, който включва четири пасивни радиатора за допълнителен, по-дълбок бас. Двата предни високоговорителя пък разполагат с нови драйвери за средни честоти и модернизирани „пищялки“. Това носи по-добра отчетливост на звука. И, разбира се, линията OLED 805/855/865 разполага с Dolby Atmos декодиране, Dolby Atmos Virtualizer функция, подобряване на диалозите, както и гръмовен Dolby bass за ефекти.

Philips представя и функцията DTS Play-Fi, която позволява да свържете съвместими високоговорители от други марки директно с телевизора, така че да ви служат като съраунд система или дори като мулти room система за слушане на музика в различни стаи на жилището ви.

Луксозно излъчване

Накрая малко и за външния вид на новите модели. Те ще представят всичко най-добро от съвременния европейски дизайн – ултратънък корпус без рамки и висококачествено метално покритие. OLED805 разполага с нова стойка с фасетни страни, с покритие от тъмен хром.

OLED855 следва логиката от миналата година и има въртяща се централна стойка, също в тъмен хром. Тази стойка се предлага и от OLED865, но за още по-добро луксозно излъчване тя е обвита със специално изработена кожа от шотландските легенди Muirhead. Този стил можете да видите и при новото дистанционно управление. То има елегантни клавиши с подсветка, метализирано покритие, а специалната кожа от Muirhead обгръща задната и страничните му части.  

Тагове: