Лятото свърши, а с него и много от приятните занимания, с които можем да запълним свободното си време. Естествено смяната на слънчевите летни дни навън с дните на стоене вкъщи през есента и зимата влияе на настроението ни. Положителното на тези промени е, че сега можем да се отдадем на някои приятни занимания, за които не ни е оставало повече време през лятото„Няма нищо по-хубаво от лошото време“ е една от любимите ни сентенции, а едно от най-приятните неща за правене, докато навън дъждът ромоли, е играенето на игри. Затова сега можете спокойно да се отпуснете в креслото с новата ни порция игри за Android & iOS. Този път се постарахме да бъдем още по-полезни и затова добавихме кратко видео към всяка игра, за да се запознаете с нея и визуално, преди да решите да я сваляте.

* Играта е налична и за двете операционни системи!!!

 

Игри за ANDROID:1. Puffle Launch *
Време е за ИЗСТРЕЛВАНЕ! Daredevil е малкият герой, с който трябва да отмъстите на ексцентричните раци, отмъкнали закуската ви. Ще се изстрелвате директно от оръдие на оръдие, като по пътя си ще събирате така наречените Puffle O’s снаксчета, с които ще отключвате Time Trail, Turbo и  Solo-Mo модове. Готови ли сте да почувствате тръпката на скоростното изстрелване!? Давайте!

  

 

Линк към играта: Puffle Launch от Disney TOP DEVELOPER


2. My Country *
Една игра в изцяло нов мащаб! Създайте вашия град, транспортни мрежи и промишленост. My Country е за сериозни строители, които знаят как да управляват ресурсите. Развийте своята държава и я изведете до световните топ върхове. Посетете и Facebook общността тук.


 

 

Линк към играта: My Country от Cooper Media Corp.


3. Crime Story
„Един мъж, който не прекарва време със семейството си, никога не може да бъде истински мъж.“ – Дон Вито Корлеоне. Корупция и алчност са основните движещи сили в Crime Story. Бъдете „Кръстникът“ в този криминален свят! В тази игра може да разкажете собствената си гангстерска история. Пътят ви към шеф на мафията започва с търсене на отвлечения ви брат. Почуствайте романтиката на този мистериозен свят. Вашите белези и татуировки ще покажат на всички историята на трънливия ви път нагоре. Но дори когато достигнете самия връх, никога не трябва да забравяте семейство си. Кръвната връзка е най-важното нещо в живота на всеки гангстер.
Можете да завладеете целия град само с подкрепата на вашето семейство.


 

 

Линк към играта: Crime Story от Cooper Media Corp.


4. Early Bird *
Помогнете на малкото птиче да извади червейчето от дупката. Бъдете внимателни, очакват ви предизвикателства в цели 96 невероятни нива. Трябва само да плъзнете пръст по екрана в желаната от вас посока и птичето ще ви последва. Но тъй като то е малко и не може да лети дълго време, вие трябва да прецените правилно траекторията, за да може то да кацне на мястото, където  се намира  червейчето. Прекрасна игра - работи гладко, има добра графика и приятна музика.


 

 

Линк към играта: Early Bird от Booyah, Inc.

 

 


 

5. Block Breaker 3 Unlimited *
Много повече от разрушаване на блокчета. В тази игра трябва да разрушите блокчетата, като отклоните топчето. Има много нововъведения по нивата, плюс 8 различни режима, включващи режим Endless и Block Master. Възможност и за боравене с няколко топчета и подложки едновременно. А благодарение на генератора на нива забавлението никога няма да спре.


 

Линк към играта: Block Breaker 3 Unlimited от Gameloft TOP DEVELOPER


6. Solitaire Deluxe *
Solitaire Deluxe е вече и за Android и е безплатен! Класическият пасианс, познат ни от Windows Classic, е може би най-играната мини игра в света. Ще се насладите на подобрена графика и още 16 различни игрални разновидности, като FreeCell, Spider, Pyramid, Tri-Peaks, Chinese Solitaire, Scorpion, Yukon, Golf, Canfield, Kings Corner, Vanishing Cross, Spiderette, Poker, Russian Solitaire и The Harp. Страхотна HD визия, лесно въведение във всяка от 16-те игри, портретен режим на игра, избор на карти и фонове, както и свързване на резултатите с вашите facebook приятели.


 

 

Линк към играта: Solitaire Deluxe от Mobile Deluxe


7. TETRIS® *
Играта на игрите! Едва ли има човек, който може да борави с електронно устройство и който да не е играл тази игра. С две думи - класика в жанра. И до днес играта с падащите цветни фигурки е все още така измамно проста, пристрастяваща и нестихващо популярна. Приятна графика и много удобно управление! Сигурни сме, че няма да съжалявате!


 

 

Линк към играта: TETRIS® free от Electronic Arts Nederland B.V.


8. Fieldrunners HD *
Това е Fieldrunners HD - носител на награди на Tower Defense. Визуално подобрена със страхотна графика. Имате ли каквото е необходимо, за да победят Fieldrunners и да се издигнат на върха като най-великия шампион на Tower Defense?! Поведете своята армия и разберете сега!
Time Magazine’s! - Топ 10 игри на годината!
IGF - Най-добра мобилна игра!
Gizmodo's - №1 в класацията Топ 10 игри, които трябва да имате!


 

 

Линк към играта: Fieldrunners HD от Subatomic Studios, LLC

 

 


 


9. Clowning Around Free *
Циркът е в града! А с него и клоуните с техните любими номера.
Те висят на въжета, които вие трябва правилно да срежете, за да паднат в буретата с леденостудена вода. Бррр!!! Ще се налага да използвате оръдия, трамплини и шапки на магьосници, за да ги телепортирате и вкарате в бъчвите. Много жива и цветна игра, с приятна графика и музика - 75 нива, 5 различни акта и 3 различни режима, включително времеви и аркаден.


 

Линк към играта: Clowning Around Free от Ace Viral


10. Jelly Defense *
Най-накрая нещо, което си струва да се защитава! Присъединете се към защитниците на малките същества Jelly, за да ги защитите в тази неравна и ожесточена борба с нашествениците. Използвайте тактически умения и мъдрост, за да наклоните везните на победата във ваша полза. Спасете Jelly нацията и тяхната планета Diploglobe от агресорите. Точно така, вие сте единствената им надежда - те ви наричат освободител, истински лидер и Jelly спасител! Само погледнете тези малки същества, те ви вярват, те разчитат на вас. Нима може да откажете на тези големи честни очи (или око)? Вие наистина сте единствената им надежда. Очаква ви едно завладяващо и сюрреалистично приключение. Превърнете се в най-голямата Jelly легенда!


 

 

Линк към играта: Jelly Defense от Infinite Dreams

 


Игри за iOS:


1.Slam Dunk King
Достатъчно добри ли сте на баскетбол, за да станете кралят на забивките? Покажете своите умения с умни трикове и движения и спечелете повече точки, за да подобрите своя ранг.

Играта е с изключително приятна графика, музика и интерфейс. А начинът за правене на забивки е супер надъхващ. Слагате пръст върху летящата топка, завъртате го и я пращате в коша. Ако станете достатъчно добри, след няколко успешни combo серии ще видите как кошът се разпада пред очите ви. Готино! Slam Dunk King има 3 вълнуващи режима на игра – Time Attack, Arcade и Sudden Death. Остава да ви пожелаем приятна игра! Музиката е на Imon Starr от Olmecha Supreme (www.olmecha.com)

 

Линк към играта: Slam Dunk King от PikPok


2.Symphony Pro( за iPad)
Symphony Pro ви позволява да пишете музика бързо и лесно, където и да сте със своя iPad. Можете да възпроизвеждате написаното или просто да упражните някое любимо произведение. Можете също да импортирате MusicXML, MIDI, ABC, Symphony файлове и дори сканирани музикални страници от интернет. Използвайте 88-клавишна виртуална клавиатура или MIDI основна за бързо въвеждане на поредици от бележки или акорди. Разполагате и с инструмент, с който можете в реално време да записвате това, което свирите. Symphony Pro поддържа широка гама от нотационни елементи, включително dynamics, arpeggios, trills, accelerandos, glissandos, staccatos, tuplets, time and key signature changes, alternate endings, double bar-lines и repeats.

 

Когато сте готови с композирането, можете да експортирате създаденото от вас във формати MusicXML, Midi, PDF, MP3, AAC или Symphony файлове. Можете също така да запазите скрийн шот на всяка страница в албума ви със снимки.
В допълнение можете да използвате и функциите AirPlay, AirPrint и AirShare.
Започнете своя шедьовър СЕГА!

 

Линк към играта: Symphony Pro от Xenon Labs, LLC


3.Where’s My Water?
Представяме ви новата супер забавна игра на Disney!
Swampy е алигатор, който живее под града и копнее за малко „по-човешки“ живот. Той е особено привлечен от чистотата и държи всеки ден да взема топъл душ. Другите алигатори не харесват това негово качество и затова решават да саботират водните му запаси. Помогнете на Swampy, като прокарате път на водата до неговата баня. За целта ще трябва с пръст да изтривате различни части от почвата, над или под която се намира водата. Но за да бъде успешна всяка мисия, трябва да бъдете умни и да внимавате за водорасли, токсична тиня, бактерии и капани.
“Избор на редактора.“ - IGN
“Игра на месеца.“ - SLIDE TO PLAY
“Една от най-добрите в AppStore...“ - APPLE ‘N’ APPS

 

 

Линк към играта: Where's My Water? от Disney


4.Jetpack Joyride
Облечете едни от най-добрите реактивни раници и се впуснете в разкриването на тайните лаборатории на злите учени. По пътя ще срещате много препятствия, като лазери, огнени стени, роботи и летящи отвсякъде ракети. С всяко ниво ще можете да подобрявате екипировката си с нови реактивни раници, като за това ще ви трябват повече монети, които ще събирате по пътя си. Играта е много интересна и се надяваме да ви допадне.

 

 

Линк към играта: Jetpack Joyride от Halfbrick Studios

 

 


 

5.Contre Jour
Тази игра буквално размива границите между игра и изкуство! Contrе Jour ви приветства натрапчиво в красив свят, оформен от взаимодействието на светлината и тъмнината. Използвайте пръстите си и променяйте формата на пейзажа, така че странното създание Petit да достигне до мъждукащата синя светлина. Музиката композирана от David Ari Leon допринася много за харизматичното усещане на играта.

 

 

Линк към играта: Contre Jour от Chillingo Ltd


6.Roll in the Hole HD
Запознайте се с PoPo, пълничката панда, която много обича сладолед. Един ден след сладката си лятна дрямка PoPo се събужда и вижда, че горилата Uggi е откраднал ледените му лакомства. От вас се изисква да търкаляте малката панда през всяко ниво, преследвайки горилата Uggi. Ще трябва да преминете по най-добрият път, ако искате да съберете всички откраднати лакомства. Забавлението е гарантирано.

 

 

Линк към играта: Roll in the Hole HD от Chillingo Ltd


7.Piggy Adventure
Какъв би бил светът без цветове? Ужасен, да! Но точно това се случва в Авелон. От цветна утопия сега земята е черно-бяла и безрадостна. Помогнете на тримата талантливи художници - прасето Steezy, пилето Haden и кравата Moochow, да върнат цветовете на Авелон. Авелон е прекрасен красив свят, в който тези три талантливи животни рисуват картини за всички създания ден и  нощ. Един съдбовен ден неизвестен звяр използва вятъра  и издухва всички цветове. Трите животни художници тръгват на приключение, а вие трябва да им помогнете, за да си върнат цветовете на техния свят. Забавна история, добра графика и лесно управление.

 

 

Линк към играта: Piggy Adventure от Com2uS Inc.

 

 
 

8.Shadowgun
Годината е 2350! SHADOWGUN ви поставя в ролята на Джон Слейд, най-скандалния ловец на глави в галактиката. Вашата мисия: заловете д-р Едгар Саймън, маниакален гений и лидер на собствената си мутантна армия. Промъкнете се в планинска крепост на д-р Саймън и елиминирайте личната му охрана от киборги, бойни дроиди и генетично променени хуманоиди. Ще използвате най-съвременните оръжия, кораби и съдействието на андроида S.A.R.A. - Slade’s personal android assistant. SHADOWGUN съчетава интензивни тактически борби с уникален 3D екшън.

 


Линк към играта: SHADOWGUN от  MADFINGER Games, a.s.


9.Rhythm Repeat
Всички обичаме музиката! Тя буквално ни дава ритъм в живота. Всеки от нас си е почуквал с ръка в ритъма на музиката, когато слуша любимото си парче. В тази музикална игра ще правите точно това. Ще имитирате ритъма, който чувате. Изглежда лесно, но само на пръв поглед. След като опитате сами, ще разберете, че трябва да сте доста концентрирани, за да не сгрешите при някое от повторенията. Играта не блести с уникално визуално превъзходство, но е много оригинална и приятна. Музикантите са хората, които имат най-силно развито чувство за ритъм. Ако вие не сте от тях, с тази игра може да разберете дали ритъмът тече в кръвта ви!

 

 

 

Линк към играта: Rhythm Repeat от Filpo Games


10.Monster Island
Чудовища бандити са на свобода и са дошли на красивия и пъстър остров на добрите чудовища, за да ги тормозят. На ваше разположение е арсенал от мини чудовищни бомби, с които да се отървете от тази напаст от нежелани посетители. Ще отключите и 5 различни вида чудовища, всяко с различни способности - Rocko, Sticky, Xplode, Blui и Fearsome. Замервайте враговете си в 4 различни свята и над 250 страхотни пъзел нива, които ще ви донесат много часове на несравнимо забавление.

 

 


Линк към играта:
Monster Island от Miniclip.com

 

 


 

Тагове: