Обикновено първите устройства с ъпдейт на Android са от серията Nexus, но изглежда това се променя. Първите, които ще видят новия ъпдейт от Google, ще са собствениците на бюджетните Android One устройства, които се продават на развиващи се пазари. Компанията е обновила сайта на Android One за Индия, където вече е отбелязано, че устройствата идват с Android Lollipop 5.1. Досега последната версия на Android беше 5.0.2.

Потребителите на Android One всъщност тръгват от KitKat, заради което Google обещава по-дълъг живот на батерията и двойно по-добра цялостна работа. Засега няма конкретна информация какви ще са подобренията за хората, които вече използват Lollipop. Както вече писахме, обаче това ще са доста и съществени функции. Сред тях е добавянето на тих режим, който отсъства от Android 5.0, по-висока стабилност и по-добър мениджмънт на RAM паметта и батерията. Ще бъдат поправени и проблеми със затварянето на приложения, функцията Okay Google и звукът при някои устройства.

Индия не е единствената страна, която ще получи ъпдейта, съобщава TNW, като устройства с Android One се очакват и в Индонезия по-късно този месец. Новия софутер ще получат и устройствата в Бангладеш, Непал и Шри Ланка, когато програмата стигне и до тези страни. Google не дава подробности кога ще е наличен ъпдейтът, но вероятно това ще стане преди края на месеца.

Всъщност вие получихте ли ъпдейт до Android 5.0? Споделете в коментарите.

Вижте защо HTC бави ъпдейта си до Android 5.0