MacOS Sierra е тук за всички съвместими Mac компютри, надграждайки OS X El Capitan с нови функции и ново име. OS X е мъртва, да живее MacOS.

Като първа стъпка, преди да инсталирате новата версия, уверете се, че вашият Mac е архивиран, за да сте застраховани от евентуална загуба на информация. След това свалете Mac OS Sierra от App Store (инсталаторът трябва да се отвори автоматично). Ако той не се отвори автоматично, отидете в папката Applications и намерете приложението Install macOS Sierra.

Една от най-обещаващите промени е, че Siri идва за Mac за първи път. Гласовият асистент може да замени много от Spotlight функциите, като ви помогне да намерите файл, да търсите снимки, да стартирате FaceTime разговори, да създавате напомняния, да регулирате силата на звука и др.

Подобно на iOS 10, приложението Photos също е променено и има нови функции, което вече разпознава хора, места и неща в албумите, а след това да ги организирате в интелигентни колекции.

Съобщенията в MacOS Sierra също са претърпели променени с богати визуализации за уеб съдържание като при iOS 10. Голямото подобрение в Safari за MacOS Sierra е гледането на видео картина-в-картина - нещо, което е вече на разположение в iPad.

Функцията Universal Clipboard ще ви позволи да копирате изображения, видео и текст от приложение на вашия iPhone, а след това да го поставите в друго приложение на вашия Mac - или обратното.

Можете да отключвате вашия Mac и чрез Apple Watch. Apple Pay вече работи и в уебсайтове през Safari браузъра. MacOS Sierra може да освободи място в компютъра ви, като автоматично съхрани рядко използвани файлове в iCloud. Тя също може да ви помогне да намерите и премахнете стари файлове, които вече не използвате.

 

Прочетете и това: Apple прави проучване за премахване на 3.5мм аудио порт в MacBook Pro 

Тагове: