Evernote вече има над 100 милиона потребители. Една от компаниите, които наблюдавахме като стартиращ бизнес за водене на бележки в облака, вече е водещ играч в категорията. С годините основният проблем на Evernote се превърна натовареният интерфейс, който се стреми да осигури максимална продуктивност, но затрупва потребителя с ненужни елементи.

Новата уеб версия на Evernote се справя с проблема. И то как. Изцяло новият интерфейс спомага концентрацията, подобно на все повече текстови редактори. Основните компоненти остават скрити и се появяват само тогава, когато наистина имате нужда от тях, а над 90% от екрана ви остават заети от съдържанието.

Фил Либин, главният изпълнителен директор на Evernote, споделя, старият уеб клиент ще продължи да съществува още дълго време, защото компанията се притеснява да не алиенира по-консервативните си потребители. Все още не знаем кога нативните приложения ще получат страхотния редизайн, но се надяваме това да се случи скоро.

За да изпробвате новият Evernote за уеб просто трябва да се логнете и да превключите към новия режим. Приложението ще ви напомни за това.

А видяхте ли новите физически продукти на Evernote?