s

Една от най-добрите способности на Moto X – освен активните уведомления – е неговото качество да е винаги готов за действие, когато кажете „вълшебните“ думички “Ok Google”.

Тази функция е изключително добра тъй като отменя нуждата потребителя да събужда и отключва телефона ръчно, за да извърши дадено действие като например търсене в Google.

Според нова информация на Android Police, тази Moto X функционалност много скоро ще стане налична за всички Android смартфони. В доклада се твърди, че Google ще започне да вгражда функцията във всяко Android устройство.

В началото изглежда, че смартфона ви ще трябва да бъде събуден, за да се активира слушането. Но когато се подобри оптимизацията между хардуер и софтуер, функцията може да стане активна и при загасен екран.

Когато получим тази възможност за работа във всеки Android смартфон, ще ни бъде много по лесно да изпълняваме различни действие в ситуации, в които не можем да докосваме или дори виждаме нашето устройство. Например, ако шофирате автомобила си и попитате Google Now за времето, то не само ще получите карта с илюстрация, а интерактивен асистент ще изговори информацията на глас, за да може вие да останете концентрирани на пътя.

Google находчиво запази тази софтуерна възможност при продажбата на Motorola на Lenovo и сега я споделя с останалата част от Android общността. Надяваме се скоро да видим и активните уведомления при повече Android апарати.

Какво мислите за тази функция? Бихте ли я ползвали?

 

Виж още: Google Search за Android вече поддържа индексиране на всички езици