От днес Google Play Music се радва на вградената поддръжка на Sonos, което позволява на Android потребителите да слушат своите песни с Hi-Fi системите на аудио компанията. Възможността за изпращане на музика директно към популярните високоговорители премахва необходимостта от използване на Sonos Controller приложението.

Google Play Music е първата голяма музикална услуга, предлагаща това ниво на Sonos интеграция. Това е постигнато благодарение на здравото сътрудничество между двете компании. "Ние създадохме едно музикално изживяване, което показва как медиите, устройствата и звукът могат безпроблемно да работят заедно в домовете ни“, се казва в блога на Sonos.

Вашето Android устройство все още ще трябва да бъде свързано в една и съща Wi-Fi мрежа с хардуера на Sonos, а от Google отбелязват, че въпреки всичко ще трябва да имате инсталирано Sonos Controller приложение дори и да не го използвате, за да управлявате музиката си. След като бъдат изпълнени тези две изисквания, всичко, което е необходимо да направите, е да докоснете Cast иконата в горния десен ъгъл на Google Play Music приложението и да изберете от кои говорители искате да звучи любимата ви песен.

От Google казват, че ще се възползват от специфичните характеристики на Android, така че няма да има стрийминг към Sonos системите с Google Play Music за iOS - поне не още. Но големият въпрос сега е дали и други стрийминг услуги (Pandora, Rdio, или Beats Music) ще се присъединят към тази функционалност. Това би било голяма победа за всички потребители!

 

 


Google Play Music с експериментална функция за качване на песни и през браузъра.